Debandzooi
Image default
Bedrijven

Een schaftwagen kopen? Voordelen en tips voor bouwbedrijven

Kopen of huren?

Heb je een bouw- of klussenbedrijf als eenmanszaak of ben je uitvoerder of baas van een bouwonderneming? Dan kan een schaftwagen kopen om uiteenlopende redenen een verstandiger keuze zijn. Een schaftwagen kun je natuurlijk ook huren, voor een kort project. Maar wie ervoor kiest om een schaftwagen te kopen, is meestal slimmer bezig. Maar waarom? Alle voordelen van een schaftwagen kopen vind je hieronder, evenals enkele handige tips voor ondernemers om een goede bouwkeet aan te schaffen.

De voordelen van de aankoop van schaftwagens

Het kopen van een goede schaftkeet levert jouw bouwbedrijf veel op. Een schaftwagen in eigen bezit heeft als grote pluspunt het feit dat je deze direct, overal en altijd, kunt inzetten als dat nodig is. Met name bij langere bouwprojecten of als klussen groter blijken dan gedacht en dus langer duren, is een eigen schaftkeet op de bouwplaats ideaal. Als bedrijfseigenaar, voorman of aannemer zit je dan met je neus bovenop de werkzaamheden en kunt het project bijsturen indien dat nodig is. Een tweede voordele van een eigen schaftwagen zit hem in het feit dat je niet afhankelijk bent van een huurt. Je betaalt de schaftwagen, die daarmee in eigen beheer komt en bent van alle huurbepalingen en voorwaarden af. Mocht er per ongeluk schade ontstaan aan de keet, dan kun je deze zelf repareren. En mocht je een andere schaftkeet willen, dan kun je de oude keet verkopen en daarvoor nog een geldbedrag opstrijken. Ten slotte: een bouwkeet kopen is ideaal om een schaftplek te creëren, maar ook als opslagruimte voor spullen die je nodig hebt voor de uitvoering van het project. Gereedschapskisten, bouwapparatuur, zaagmachines, hout en andere materialen kun je meestal goed kwijt in de extra ruimte van de keet. Zo profiteer je optimaal van de gemakken die een aangekochte schaftwagen te bieden heeft.

Enkele handige tips

Tot slot enkele handige tips. Kies voor een schaftwagen met een toilet en keuken. Dit biedt optimaal gemak voor jouw personeel en uiteraard ook voor jezelf. Een andere tip is om voor echte kwaliteit en voor duurzaamheid. Denk bij de aanschaf van een bouwkeet dus ook aan het milieu en kies voor duurzaam gefabriceerde keten van hoge kwaliteit.