Debandzooi
Image default
Bedrijven

De wereld van architecten en hun geliefde ruimtekunst

Je weet dat je dolgraag architect wilt worden, hebt een gigantische voorliefde voor gekke panden en je hart klopt meteen als je denkt aan allerlei vormen van ruimtekunst. Het is overduidelijk: de masteropleiding Architectuur aan de Academie van Bouwkunst is jou op het lijf geschreven! Dompel jezelf onder in het architectenwereldje, waarin niets is wat het lijkt. Amsterdam biedt als stad een hoop mooie architectuur, zodat je jouw studieboeken tot leven kunt laten brengen. Het is wellicht goed om bij jezelf na te gaan of je de opleiding echt ziet zitten. Architecten hebben veel lef, ze hebben een duidelijke visie en drukken hun stempel. Dit is niet voor elke persoon een eitje en daarom is de opleiding niet geschikt voor iedereen. Een meeloopdagje bijwonen kan altijd, dus neem bij twijfel vooral even contact op met de opleiding zelf.

Bijbaan bij een architectenbureau

Zoektermen als ‘architect duurzaam Amsterdam’, geven je heel wat opties over duurzame architectuur en bureaus die hierin gespecialiseerd zijn. Er bestaan natuurlijk veel andere richtingen en specialismen binnen de architectuur, maar een zoekterm als ‘architect duurzaam Amsterdam’ geeft vrij snel een goed beeld van wat je kunt verwachten qua werk later. Het is daarnaast goed om meteen uit te zoeken waar je aan de slag kunt als ondersteunende student. Een bijbaan bij een architectenbureau is superhandig en zo kun je aan je netwerk bouwen. Na het afstuderen zou je je kunnen inzetten voor de opleiding, die overigens erg specifiek is. Het is geen opleiding zoals Rechtsgeleerdheid, waarbij je les krijgt met honderden studenten. Overigens haakt zo’n 75% van alle eerstejaars Rechtenstudenten af na studiejaar 1. Dit is niet bepaald mals.

Verschillende manieren om toegelaten te worden

Er zijn verschillende wegen die leiden naar Rome. Zo ook naar de masteropleiding Architectuur. Je kunt na een (buitenlandse) bachelor- en/of masteropleiding toegelaten worden. De opleidingen moeten dan uiteraard wel aansluiting vinden bij deze masteropleiding. Een andere vooropleiding geeft ook toegang, mits je werkervaring aansluit op de architectuur. Je kunt tevens een gesprekje hebben met de decaan van de opleiding.