Debandzooi
Image default
Aanbiedingen

Waarom je moet kiezen voor duo rolgordijnen

Het probleem van de keuze: verduisterende of lichtdoorlatende gordijnen. Niet alle keuzes zijn zo rechtlijnig als we zouden willen dat ze waren. Sommige keuzes zijn moeilijk omdat de keuzemogelijkheden die je krijgt, elk hun eigen unieke voor- en nadelen hebben. Terwijl in een bepaalde situatie de ene optie een betere keuze lijkt, schemeren het nut en de geschiktheid van de andere optie door, op het moment dat de situatie verandert. Soms stelt raambekleding ons voor een soortgelijk dilemma.

Voor sommige mensen is een betere verduisteringsprestatie van hun raambekleding het belangrijkste aspect. Maar er zijn anderen die liever hebben dat hun raambekleding het felle buitenlicht effectief verspreidt zonder het zicht naar buiten te belemmeren. De voorkeur is echter één ding en de specifieke eisen voor je huis zijn een ander. Ook al geef je er de voorkeur aan het zicht naar buiten te behouden, toch kunnen er momenten of situaties zijn waarin je het buitenlicht en het uitzicht van buiten helemaal moet blokkeren.

Plaatsen zoals de slaapkamer of je badkamer zijn zulke delen van het huis waar je de grootst mogelijke privacy wilt garanderen. Bovendien kan buitenlicht tot slaaponderbrekingen leiden als het niet goed geblokkeerd wordt. Vandaar dat je, om zowel je privacy als uitstekende verduisteringsprestaties te garanderen, verduisteringsgordijnen nodig hebt die gemaakt zijn van een dikker en ondoorzichtiger materiaal. Je moet daarvoor misschien wel het zicht naar buiten opofferen. 

Hoewel lichtdoorlatende gordijnen het felle buitenlicht vrij effectief dempen, houden ze het buitenlicht niet helemaal tegen. Daardoor lukt het je wel om van het uitzicht naar buiten te genieten, maar je krijgt geen goede verduisteringsprestatie die belangrijk is voor privacy en ook voor een goede nachtrust als je van plan bent een dutje te doen.

Verduisterende gordijnen zijn gemaakt van een dikker materiaal dat dus weinig tot geen licht doorlaat. Daardoor bieden ze niet alleen een betere thermische isolatie, maar behouden ze ook je privacy en zorgen ze voor goede verduisteringsprestaties. Het nadeel van deze optie voor raambekleding is dat je je zicht naar buiten moet opofferen. De veel betere privacy prestaties maken dat echter meer dan goed. Verduisteringsgordijnen en lichtdoorlatende gordijnen, als je een van de twee opties kiest, verlies je de tastbare voordelen van de andere. 

Wat zijn duo rolgordijnen?

Duo rolgordijnen bieden een pragmatische oplossing voor het dilemma dat ontstaat uit de moeilijke keuze tussen verduisteringsprestaties en de voorkeur om het uitzicht te behouden. In plaats van tussen beide te moeten kiezen, krijg je beide mogelijkheden binnen dezelfde raambekleding. Met de duo rolgordijnen krijg je dubbele stijl en dubbele functionaliteit.

https://www.raamdecoratie.com