Debandzooi
Image default
Entertainment

Nieuwste rage nu te huur

Sinds de vroege jaren 90 bestaat het pas, sinds 2018 is het pas werkelijk in Nederland, dus grote kans dat je er nog nooit van hebt gehoord. Toch is het super populair aan het worden in Nederland. Studenten zetten het vaker in, clubs verschijnen overal, en het verhuur is booming business. Waar heb ik het over? Silent disco natuurlijk!

 

Silent disco recent populair

Silent disco is pas in de laatste paar jaren werkelijk populair aan het worden in Nederland. Silent disco zelf is überhaupt al erg nieuw, aangezien het pas voor het eerst ingezet werd in 1994 tijdens een festival in Glastonbury. Sindsdien heeft het langzaamaan populariteit kunnen verdienen, totdat het oversloeg naar Nederland. In Nederland werd het in 2003 een begrip toen het eerste silent disco evenement in Nederland werd gehouden. In 2018 verscheen de eerste silent disco club in Amsterdam. Vanaf toen zijn ze langzaam door het hele land verschenen.

 

Koptelefoons huren

Silent disco is dus steeds populairder aan het worden. Omdat dit zo populair werd ontstond er een gat in de markt: Mensen wilden wel een silent disco evenement organiseren. Hiervoor is de meest voor de hand liggende optie dan ook om de koptelefoons te huren. Dit werd dan ook zeker gedaan. Aanvragen van verhuur liepen flink op. Niet zo gek ook. Silent disco is dan ook ideaal als je tot laat door wilt kunnen feesten zonder geluidsoverlast te creëren. Compleet geluidloos ben je natuurlijk niet. Meezingen en schreeuwen zal natuurlijk nog steeds geluid veroorzaken. Uiteindelijk ben je wel een stuk stiller met de koptelefoons op.

 

Silent disco is dus vrij nieuw, maar is al erg snel in populariteit aan het toenemen. Sinds 1994 is het pas een begrip, in 2003 was het eerste silent disco evenement in Nederland en in 2018 ontstond de eerste silent disco club in Amsterdam. Met die populariteit komt dan ook veel vraag en met veel vraag komt aanbod. Het verhuur van silent disco koptelefoons is dan ook wel populair geworden. Het scheelt dan ook flink in geluidsoverlast, dus misschien ook maar goed dat dit de nieuwe populaire manier van muziek aanhoren is.