Debandzooi
Image default
Entertainment

De Crafty Ponies cap hoes en vesten. Zodat jij de ruiter kan herkennen tijdens de rensport.

De Crafty Ponies cap hoezen en vesten. Zodat jij jouw ruiter kan herkennen tijdens de rensport.

 

 

De Crafty Pony cap hoes en vesten zijn er in maar liefst zes verschillende patronen, zodat jij altijd een patroon hebt welke jij leuk vind. Het leuke van deze patronen is dat ze ook nog voorkomen bij de Crafty Pony knuffeldekensets en de Crafty Ponies zadeldekken met singelbeschermers, zo ben je extra goed herkenbaar tijdens de rensport. In welke patronen zijn de cap overtrekken en bijpassende vesten verkrijgbaar? Hieronder staan ze opgesomd.

-Blauwe ster

-Roze ster

-Zwart met rode stippen

-Wit met gekleurde stippen

-Geblokt

-Zebraprint

 

Hieronder een youtube filmpje waarin ze laten zien hoe je nou de cap hoes en vest aan doet bij de Crafty Pony ruiter.

 

 

Rensport is spannend om te zien, de ruiters dragen cap hoezen met bijpassende vesten. Deze worden door de eigenaar van het knuffelpaard aan de ruiter gegeven, zodat zij tijdens de race kunnen zien welk knuffelpaard in de race van de eigenaar is.

 

Eventing ruiters (voorheen ook wel military genoemd), dragen hun kleding vaak met bijpassende cap hoezen. Eventing is een discipline in de paardensport waarbij de verschillende aspecten van de training aan bod komen. De combinaties moeten een dressuurproef, springparcours en een terreinproef rijden. De combinatie welke de minste strafpunten behaalt over de drie onderdelen is de winnaar.

 

Dressuurproef

Dit is de gymnastische basis van de paardensport. Dressuur betekent eigenlijk het gymnastiseren en het gehoorzaam maken van de paardenknuffel door de ruiter. Hiermee is het de basis van alle andere ruitersporten, dressuur in zichzelf kan ook zeer de moeite waard zijn van het beoefenen.

 

Springconcours (jumping of concours hippique)

Dit is een discipline van de paardensport, waarbij de combinatie een hindernisparcours dient af te leggen binnen een bepaalde tijd. Een springwedstrijd kan zowel binnen als buiten plaats vinden. Het parcours is voorzien van hindernissen waarvan de vorm, hoogte, breedte en de onderlinge afstand verschillen. Het aantal hindernissen kan variëren en hangt af van de soort wedstrijd. Het aantal hindernissen ligt meestal lager dan het aantal sprongen, dit heeft te maken dat verscheidene sprongen tot een hindernis gecombineerd kunnen worden.

 

Terreinproef (cross country)

Tijdens deze proef moeten verschillende hindernissen worden overwonnen. Voorbeelden van hindernissen zijn; de waterbak, constructies met boomstammen, picknicktafels, op- en afsprongen en gaten.