Debandzooi
Image default
Bedrijven

Makkelijk en snel de aslast van uw vrachtwagen berekenen

Bij handelsbedrijf MD Techniek kunt u als vrachtwagenchauffeur of als zaakvoerder van een transportbedrijf terecht voor de aankoop van een machine om de aslast per vrachtwagen te berekenen. Het is belangrijk dat de as van de vrachtwagen niet te veel belast wordt. Dit is niet alleen verboden volgens de wet, het kan ook levensgevaarlijk zijn. Wanneer er te veel gewicht op de as komt te liggen, kan deze doorbuigen en in extreme gevallen zelfs breken. Wanneer dit gebeurt, zijn de gevolgen niet te overzien. De vrachtwagen kan beginnen te slingeren en een ernstig ongeval veroorzaken, met mogelijk een nefaste afloop.

Nooit meer met een te hoge aslast de baan op

Om de aslast te berekenen, maakt het bedrijf gebruik van verschillende weegsystemen. Eén daarvan is het aslast weegsysteem M15A. Dit is een draagbaar weegsysteem dat ingezet kan worden op elke gewenste locatie. De enige voorwaarde is dat het toestel op een vlakke ondergrond staat. Het is eenvoudig te bedienen en is voorzien van een ingebouwde printer. Deze printer laat u toe om de exacte aslast per vrachtwagen te berekenen, zodat u zeker bent dat u nooit te veel lading per vrachtwagen heeft. Naast het gewicht, speelt ook de hoogte van uw truck een belangrijke rol bij de aslast. Hoe meer gewicht u met zich meeneemt, hoe lager de vrachtwagen tegen de grond zal hangen. Dit kan mogelijk risico met zich meebrengen wanneer u over verkeersdrempels of andere obstakels rijdt. Met de weegsystemen van dit bedrijf bent u zeker dat u niet meer vracht meedraagt dan toegelaten, en verkleint u de kans op mogelijke ongevallen.

Reken op de jarenlange ervaring van deze specialisten

Bij dit bedrijf vindt u weegsystemen van topmerken zoals HAENNI en MSI. Naast de standaardmachines, kunt u bij hen ook terecht voor de realisatie van een weegsysteem op maat. Dit systeem wordt zo afgesteld dat het vliegensvlug de aslast kan berekenen voor een bepaald type voertuig. MD Techniek uit Roosendaal beschikt ook over een uitstekende dienst na verkoop. Schakel hen in voor het onderhoud van uw weegsysteem en ben iedere keer opnieuw verzekerd van schitterende service.

https://mdtechniek.nl