Debandzooi
Image default
Kunst en Kitsch

Als beeldend kunstenaar op zoek naar de ultieme vormentaal

Als beeldend kunstenaar is het belangrijk om een visie te hebben om vanuit te kunnen scheppen en ontwerpen. De visie van het kunstenaarsduo Huub en Adelheid Kortekaas komt tot uiting in alles wat ze maken, en gaat voorbij het maken van enkele objecten of schilderijen. De kroon op het werk van deze beeldende kunstenaars is De Tempelhof in Winssen, hun kunstenaarswoning die gelegen is in de buurt van Nijmegen. De woning is als het ware de verwezenlijking van hun zoektocht naar een universele beeldtaal, en volledig doortrokken van de bijzondere vormentaal die deze kunstenaars ‘Quantum Art’ noemen. Van atelier tot slaapkamer en tuin tot bibliotheek, alles staat in teken van hun kunst.

Van beeldend kunstenaar tot alchemist 

Deze kunstenaars werken al samen sinds de jaren ’60. Ze hadden hun grote doorbraak in 1970 met hun Engelhart-stoel, een bijzonder zitmeubel gebaseerd op plantvormen. Huub en Adelheid vonden elkaar omdat ze als beeldend kunstenaar op zoek waren naar een beeldtaal die voor hen universeel is. Spiritualiteit en de Afrikaanse humanistische Ubuntu-filosofie vormen het fundament van hun kunstenaarschap en ze zien zichzelf dan ook meer als alchemist dan als beeldend kunstenaar. Het kiemplantje wat in bijna al hun werken terugkomt is voor het kunstenaarsduo het symbool van het verlangen van de mens om uiteindelijk te kunnen worden wie hij of zij in werkelijk is. 

Wilt u De Tempelhof bezoeken?

Als u benieuwd bent naar de denkbeelden van deze kunstenaars en u graag een keer de prachtige kunstwerken van dichtbij zou willen bewonderen, dan kunt u een bezoek brengen aan De Tempelhof in Winssen, in de omgeving van Nijmegen. Hun kunstenaarswoning met atelier en beeldentuin is een bijzondere manifestatie van wat de visie van een beeldend kunstenaar kan zijn. Voor meer informatie over de kunstwerken kunt u contact opnemen met Huub en Adelheid Kortekaas via hun website.  

https://huubenadelheid-kortekaas.nl/nl/