Debandzooi
Image default
Kunst en Kitsch

3 zaken om rekening mee te houden als je een wandtekening zoekt

 Met een wandtekening werk je je interieur prachtig af, dat is zeker. Zoals dat bij alle vormen van decoratie het geval is, is het natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste beslissingen maakt op het vlak van design. En dat is niet altijd gemakkelijk, aangezien er tegenwoordig zoveel verschillende mogelijkheden bestaan.

Wil je het beste maken van je nieuwe wandtekening en zeker zijn dat deze decoratie perfect bijdraagt aan de look en feel van je inrichting? Dan moet je zeker rekening houden met onderstaande factoren!

3 belangrijke factoren bij de zoektocht naar een wandtekening

Een wandtekening is een afbeelding, foto of andere tekening die op de muur in de woning geplaatst wordt, en op die manier bijdraagt aan de uitstraling van de ruimte. Er bestaan heel wat verschillende mogelijkheden qua design – maar de beste voor jouw situatie vind je als je rekening houdt met deze factoren:

1. Het formaat van de wand tekening

Ten eerste loont het de moeite om voor jezelf uit te maken of je een grote of een kleine wand tekening wilt laten plaatsen. Dit is natuurlijk vooral een kwestie van beschikbare ruimte op de muur, maar ook van persoonlijke voorkeur. Als je bijvoorbeeld een landelijke woonkamer die nog één kale muur heeft toch wat levendiger wilt maken, dan is een grote wand tekening vast en zeker een goed idee.

Je kan er echter ook voor kiezen om de babykamer van een kleinere afbeelding te voorzien, waarin bepaalde kleuren of vormen die in het meubilair en andere decoratie aanwezig zijn, terugkomen!

2. Het kleurenpalet

Bij de zoektocht naar een mooie wand tekening moet je ook rekening houden met het kleurenpalet van de afbeelding. Kleuren zijn alles, zeker als het gaat om decoratie. Het klinkt logisch dat je een afbeelding kiest die dezelfde of gelijkaardige kleuren bevat als de rest van je interieur, maar dat is natuurlijk geen vereiste.

Je kan immers ook een wand tekening plaatsen die contrasterende tinten bevat, waardoor de tekening als een soort van blikvanger fungeert in je interieur. Dat is vooral handig als je je inrichting wat experimenteler of moderner wilt inrichten. Weet je niet zo goed welke keuzes je moet maken op het vlak van kleur? Dan kan je altijd advies vragen bij een speciaalzaak!

3. De plaatsing van de tekening

Ten slotte besteed je best ook voldoende aandacht aan de locatie van de wandtekening. Ook dit heeft vooral te maken met je persoonlijke voorkeur, maar er zijn nog andere zaken die er een invloed op hebben.

Houd bijvoorbeeld rekening met de aanwezigheid van andere vormen van decoratie, zoals schilderijen of kaders. Ook vaststaand meubilair dat een geïntegreerde deel vormt van je inrichting is een obstakel bij het plaatsen van een muurtekening!