Debandzooi
Image default
Bedrijven

De noodzaak van goede uren verantwoording

In elk bedrijf en organisatie is het van groot belang om de uren goed te registreren. Niet iedereen doet dit graag of zorgvuldig. Om deze reden is het van belang om de uren verantwoording zo makkelijk mogelijk te maken voor jouw personeel. Dit is voornamelijk voor de gezondheid van het bedrijf, zodat er niet meer uitbetaald wordt dan dat er daadwerkelijk gewerkt is.

Dit is niet alleen goed voor het bedrijf, maar ook voor het contact met de klanten die uiteindelijk de factuur betalen voor het aantal gewerkte uren. Met de juiste efficiënte administratie zorg je ervoor dat dit voor iedereen zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk wordt gemaakt. En uiteindelijk zal de juiste registratie zorgen voor een betere winstmarge in het bedrijf.

Met de tijd mee gaan

We kennen het allemaal vast nog wel, aan het einde van de dag de uren opschrijven die je hebt gewerkt op papier. Vaak heb je meerdere klanten gehad en weet je niet precies meer hoelang je waar heb gewerkt en dus wordt het inschatten. Je weet dat je dit eerder had moeten doen, maar je wilde door met de werkzaamheden. Achteraf is dit redelijk lastig te controleren. We hebben al een periode gehad waar dit goed bij te houden was via een Excel bestand.

Inmiddels zijn apps ontwikkeld waar je de uren perfect tot op de seconde bij kunt houden van wat je hebt gewerkt. Zo hoef je alleen maar in te loggen op het adres wanneer je begint en eindigt en alles wordt automatisch bijgehouden in het systeem. Dit komt weer terug bij de administratie. Hierdoor kun je naar de klant gaan met de juiste uren verantwoording.

https://keeping.nl/urenverantwoording