Debandzooi
Image default
Bedrijven

2 tips voor het halen van je theorie examen bij het CBR

Ben je net begonnen met je rijlessen en heb je al een datum ingepland voor je theorie toets? Waarschijnlijk zal je de zenuwen nu nog niet voelen, maar het maken van het theorie examen kan erg zenuwslopend zijn. Daarom is het theorie examen oefenen erg belangrijk. Hieronder vind je 2 tips voor je theorie, zodat je gegarandeerd zal slagen!

Pas het toe bij je rijlessen

Terwijl je leert voor je theorie examen, ben je ook bezig met je rijlessen. Dit is dus een perfecte kans om de twee te combineren. Zo kun je vrijwel alle kennis uit het theorieboek direct toepassen in de praktijk. Een voorbeeld hiervan is het letten op de maximaal toegestane snelheid op bepaalde wegen. Als je dit zelf al in de gaten houdt tijdens de ritten, dan zal je dit veel gemakkelijker kunnen onthouden voor de toets. Daarnaast kun je ook kijken naar de verschillende verkeersborden die je tegenkomt op de weg, waarbij je kunt proberen om de betekenis van elk bord nog eens voor jezelf op te noemen.

Theorie examen oefenen

De beste manier om voor je theorie te leren, is door veel oefentoetsen te maken. Deze zijn te vinden bij verschillende theoriescholen, maar ook in theorieboeken die je kunt krijgen bij je rijschool. Ook is een oefentoets handig als je alvast wilt kijken waar je staat met het leren van de stof. Als je op de meeste punten meteen goed scoort, dan kun je jezelf meer gaan focussen op de punten die niet zo goed waren.

 

https://theorie-oefenexamen.nl/