Debandzooi
Image default
Beauty en verzorging

Pigmentvlekken camoufleren en wegwerken | Skinlight

Je pigmentlekken camoufleren is iets wat met make-up relatief gemakkelijk gerealiseerd kan worden. In dit artikel wordt aan dit onderwerp aandacht besteedt zodat je weet welke technieken je kunt toepassen om je pigmentvlekken zo goed als onzichtbaar te maken.

 

Colour correcting

Een goede correcter is van levensbelang bij het camoufleren van je pigmentvlekken. Een correcter is iets wat je onder je concealer of foundation kan gebruiken, op die manier worden kleurverschillen uit je huid gehaald.

Er zijn groene correctors die je kunt aanschaffen voor het egaliseren van een rode huid, de huid kan rood zijn van couperose, hyperpigmentatie en rocacea. De lavendelpaarse kleur is ervoor gemaakt om een gele teint of dofheid op te fleuren. Ook kun je die gebruiken bij roze en donkere kringen onder je ogen. De oranje corrector voor pigmentvlekken camoufleren werkt uitstekend. Roze correctors kun je ook nog goed gebruiken bij het verbergen van blauwe plekken.

Naast correctors kun je voor het camoufleren van pigmentvlekken ook een teint corrigerende foundation gebruiken. In deze foundation zit meer pigment dan de standaard foundation en daardoor zijn ze meer dekkend. Wel zijn ze gewoon soepel zoals je gewend bent en dus gewoon gemakkelijk aan te brengen en ook weer te verwijderen. Voor het afhalen van je make-up is het, het beste om een milde make-up remover te gebruiken, dit zorgt ervoor dat de PH-waarde van je huid niet of niet te veel wordt aangetast.

Wees wel een beetje subtiel met het aanbrengen van de corrector op de pigmentvlekken. Probeer niet elke oneffenheid nauwkeurig te corrigeren want hoe meer make-up je gebruikt om je pigmentvlekken te camoufleren, hoe beter ze opvallen.

 

Tips

Let op met geparfumeerde producten. Deze kunnen je huid irriteren en eventueel ook nieuwe pigmentvlekken veroorzaken. Dit kan ook pas na enkele weken gebruik gebeuren dus let daarmee op. Ook moet je proberen om iedere dag zonbescherming te gebruiken, ook in de winter. De meeste pigmentvlekken ontstaan door de zon in de loop der jaren. Om geen nieuwe pigmentvlekken te krijgen is dit heel erg belangrijk.

 

Gerelateerde artikelen

De beste behandelingen voor een stralende huid

Genieten bij schoonheidssalon Hengelo

Welk oogschaduw palet is het handigst?