Debandzooi
Image default
Bedrijven

Waar zijn rode bieten goed voor?

Rode bieten. Iedereen heeft er een gemengde mening over. De ene vind ze heerlijk en de andere kan het niet door zijn mond krijgen. Maar rode bieten zijn we heel gezond. Het is familie van de suikerbiet, maar rode bieten zijn dan weer laag in calorieën. Het was eerst een witte soort wortel. Maar na evolutie heeft het zijn rode kleur verdient. Met het rode deel moet jij wel even uitkijken. Want het kan hardnekkige vlekken maken.

Hoe gezond zijn rode bieten?

Bieten zijn heel erg gezond. Het wordt ook vaak een super- of een powerfood genoemd. ze komen gewoon uit nederland, dus het is ook goed voor het milieu bijvoorbeeld. In het moermandieet, wat vaak aangeraden worden bij kankerpatienten word het ook veel aangeraden. Rauwe bieten zijn beter en veel voedzamer dan bijvoorbeeld gekookte bieten. Als je een biet kookt gaan er veel vitaminen verloren. rode bieten bevatten vooral vitamines C en foliumzuur. Ook bevatten rode bieren veel mineralen als: mangaan, koper, ijzer, kalium en magnesium. de betanine en betalaïne zorgen dat de rode biet de kleur rood bevat. Het is zijn 2 krachtige stoffen. Bieten zijn bewezen goed voor de gezondheid. Het werkt ontstekingsremmend en het ontgift je lichaam. Daarnaast ondersteunt het de behandeling tegen kanker. Ook verbeteren rode bieten jouw spijsvertering en verlaagt het jouw bloeddruk. De perfecte detox dus!

Waar kan je rode bieten in verwerken?

Rode bieten kan je in veel producten bewerken. Bijvoorbeeld in groente- en vruchtensappen. Bij Juice Factory maken zij de sappen. Er wordt dan fruit geperst in een speciale slowjuice mixer, die dan al het sap met de vitaminen uit het fruit halen waardoor het sap vol zit met vitaminen. Het belangrijke is natuurlijk geen toegevoegd geur- kleur en smaakstoffen in zitten. Dus natuurlijk is alles 100% natuurlijk.