Debandzooi
Image default
Beauty en verzorging

IPL laser behandeling en microneedling behandeling

Intense Pulsed Light (IPL) laserbehandeling en microneedling behandeling zijn twee populaire cosmetische procedures die aan populariteit winnen in Nederland. Beide behandelingen zijn minimaal invasieve, niet-chirurgische en niet-ablatieve procedures die worden gebruikt om het uiterlijk van de huid te verbeteren door het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, schade door de zon en hyperpigmentatie.

IPL laser behandeling

IPL laser behandeling gebruikt intense lichtpulsen om specifieke cellen in de huid die huidimperfecties zoals ouderdomsvlekken, sproeten en roodheid veroorzaken, aan te pakken en te vernietigen. De lichtenergie wordt door de cellen geabsorbeerd en omgezet in warmte, die de cellen beschadigt en het natuurlijke genezingsproces van het lichaam op gang brengt. Dit resulteert in een vermindering van de zichtbaarheid van huidimperfecties en een verbetering van de teint en textuur van de huid. De behandeling wordt uitgevoerd door een getrainde specialist en duurt ongeveer 30 minuten tot 90 minuten, afhankelijk van de grootte van het behandelingsgebied.

Microneedling behandeling

Bij een microneedling behandeling, ook wel collageeninductietherapie genoemd, worden met fijne naaldjes kleine gaatjes in de huid gemaakt. Dit zet het natuurlijke genezingsproces van het lichaam in gang en stimuleert de productie van collageen en elastine, de twee eiwitten die de huid haar stevige, elastische textuur geven. Microneedling wordt vaak uitgevoerd met behulp van een dermapen, voorheen dermaroller, een pen met fijne naalden aan het oppervlak. De behandeling wordt uitgevoerd door een getrainde huidtherapeut en duurt meestal ongeveer 30 minuten.

Veilig en effectief

Zowel IPL laserbehandeling als microneedling worden als veilig en effectief beschouwd voor mensen met elk huidtype en zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Ze kunnen worden gebruikt om een verscheidenheid aan huidproblemen te behandelen, waaronder fijne lijntjes en rimpels, zonneschade, hyperpigmentatie en acnelittekens. Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de ernst van het huidprobleem en het individuele huidtype en de huidconditie.

Het is belangrijk om advies te vragen aan een gekwalificeerde specialist voordat u een IPL laserbehandeling of microneedling behandeling ondergaat. Van Lennep Kliniek is een gekwalificeerde kliniek waar opgeleide professionals werken. Een opgeleide professional kan uw huidconditie beoordelen en bepalen welke behandeling voor u geschikt is. Zij kunnen u ook adviseren over het aantal benodigde behandelingen, de kosten van de behandeling en de hersteltijd. Van Lennep Kliniek is gevestigd in Den Haag en Oegstgeest.

https://www.vanlennepkliniek.nl/