Debandzooi
Image default
Beauty en verzorging

Hoe werkt een kincorrectie?

De vorm van je kin hangt af van hoe je onderkaak zich verhoudt tot je bovenkaak. Als die verhouding niet klopt, kan je hele gezicht uit balans lijken, en dat kan je zelfvertrouwen beïnvloeden. Merk je dat je kin wat teruggetrokken lijkt of heb je last van kinputjes en kinplooien door een te kleine onderkaak? Je bent zeker niet de enige, want veel mensen ervaren dit als vervelend. Gelukkig kun je klinieken vergelijken om deze problemen aan te pakken met een kincorrectie.

Consultatie met de plastisch chirurg

Plan eerst een consultatie met een ervaren plastisch chirurg. Tijdens dit eerste gesprek zal de chirurg je medische geschiedenis bespreken, naar je wensen en verwachtingen luisteren en een grondig onderzoek van je kin uitvoeren. Dit gesprek biedt jou de gelegenheid om al je vragen te stellen en eventuele zorgen te delen. De chirurg zal je ook adviseren over welke procedure het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie. Probeer jezelf goed te informeren voordat je de beslissing neemt om door te gaan met de ingreep.

Kiezen van de juiste procedure

De twee meest voorkomende procedures zijn kinvulling met fillers en een chirurgisch kinimplantaat. Kinvulling met fillers houdt in dat er fillers, meestal op basis van hyaluronzuur, in je kin worden geïnjecteerd om meer volume te creëren. Deze procedure is snel en vereist weinig hersteltijd, maar het effect is niet permanent en moet regelmatig worden bijgewerkt. Als je op zoek bent naar langdurige resultaten, kan een chirurgisch kinimplantaat een goede keuze zijn. Tijdens deze operatie plaatst de chirurg een implantaat om de grootte en vorm van je kin te verbeteren. Het herstel duurt langer dan bij fillers, maar de resultaten zijn blijvend.

De procedure

Bij kinvulling met fillers wordt de ingreep meestal uitgevoerd in de kliniek van de plastisch chirurg. Nadat je huid is gereinigd en verdoofd, worden de fillers met kleine injecties in je kin geplaatst. Het hele proces duurt meestal niet langer dan een uur. Als je daarentegen kiest voor een chirurgisch kinimplantaat, wordt er een algemene verdoving gebruikt. De chirurg maakt een kleine incisie onder je kin of in je mond, plaatst het implantaat en hecht de incisie vervolgens weer dicht. Deze operatie duurt doorgaans ongeveer een tot anderhalf uur. Het is belangrijk om de procedure te bespreken met je plastisch chirurg om te bepalen welke optie het beste bij je past.

Herstel en nazorg

Tot slot moet je goed herstellen en de instructies van je plastisch chirurg nauwgezet volgen. Bij een kinvulling met fillers is er meestal weinig tot geen hersteltijd, maar je kunt wat zwelling en blauwe plekken verwachten die binnen enkele dagen verdwijnen. Bij een chirurgische procedure duurt het herstel langer. Je kunt enkele dagen tot een week nodig hebben om te herstellen van de operatie, en gedurende deze tijd zul je specifieke nazorginstructies moeten volgen. Bepaalde activiteiten mag je bijvoorbeeld niet doen. Laat je daarom goed informeren!