Debandzooi
Image default
Beauty en verzorging

Helpt vitamin C met Acne

Elke dag zijn er nieuwe producten, nieuwe ingrediënten en nieuwe beloften – maar vitamine E blijft een constante.

Vitamine E is een verbinding die van nature in het lichaam voorkomt. Ze komt voor in planten en in natuurlijk voorkomende oliën, zoals soja- en tarwekiemolie. Vitamine E kan ook synthetisch worden gemaakt en aan producten worden toegevoegd.

Vitamine E en acne: wat is de deal?

De voordelen van het toevoegen van vitamine E aan huidverzorgingsproducten variëren, afhankelijk van het type vitamine E dat wordt gebruikt. De twee belangrijkste soorten vitamine E zijn tocoferolen en tocotriënolen. Tocoferolen zijn de meest gebruikte vorm van vitamine E, maar uit onderzoek blijkt dat ze niet zo effectief zijn als tocotriënolen om de gezondheid van de huid te bevorderen.

Tocotriënolen zijn eigenlijk meer bekend om hun antioxiderende eigenschappen en worden vaak gebruikt in voedingssupplementen, volgens een artikel gepubliceerd door de University of Maryland Medical Center.* Antioxidanten, waartoe vitamine A, C en E behoren, verminderen de effecten van vrije radicalen op de lichaamscellen; vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die ontstaan wanneer je lichaam zuurstof metaboliseert.*

Als je een huid hebt die gevoelig is voor acne, is het belangrijk om agressieve ingrediënten te vermijden die je huid kunnen beschadigen.

Vitamine E is een essentiële voedingsstof die fungeert als een krachtige antioxidant. Antioxidanten, zoals vitamine E, minimaliseren de effecten van schade door vrije radicalen door onstabiele zuurstofmoleculen te verwijderen voordat ze huidschade kunnen veroorzaken. De beste manier om vitamine E plaatselijk aan te brengen is het gebruik van een vochtinbrengende crème voor het gezicht of een serum dat deze essentiële voedingsstof bevat.

Wat doet vitamine E voor de huid?

Bestrijdt vrije radicalen – Het belangrijkste voordeel van uitwendige vitamine E voor de huid is dat het schadelijke milieu-invloeden zoals luchtvervuiling en onbeschermde blootstelling aan de zon bestrijdt. Vitamine E is met name effectief bij de bescherming van de huid tegen zonnebrand en het voorkomen van rimpels veroorzaakt door UV-stralen. Gebruik het korean skincare klairs vitamin E mask voor het beste bescherming.

Beschermt huideiwitten – Als antioxidant verwijdert vitamine E onstabiele zuurstofmoleculen voordat ze huidschade kunnen veroorzaken. Antioxidanten verbeteren ook de algehele gezondheid van je huid door eiwitten in de lederhuid te beschermen, die verantwoordelijk zijn voor het glad en zacht houden van je huid.

https://kocosmo.nl/