Debandzooi
Image default
Onderwijs

Een professioneel taalinstituut voor een eersteklas taalcursus

Bij The Square Mile worden het hele jaar door taaltrainingen op maat gegeven. Denkt u aan een cursus zakelijk Engels, maar ook andere zakelijke taaltrainingen zoals Chinees, Duits, Frans, Italiaans, Nederlands, Portugees, Russisch en Spaans. De docenten zijn vrijwel allemaal native speakers. Talen die de laatste tijd veel in de belangstelling staan, zijn Arabisch, Pools en Turks.  

De Turkse taal – Türkçe – is de officiële taal van Turkije, een paar Noord-Macedonische gemeenten en Cyprus. Ook in andere landen waar veel Turken wonen, wordt Turks gesproken. Denk bijvoorbeeld aan Azerbeidzjan, Bosnië, Bulgarije, Griekenland, Bosnië en Herzegovina, Irak, Kosovo, Moldavië, Roemenië en Syrië. Laten we Nederland, België en Duitsland trouwens niet vergeten in deze opsomming. De oudste schriftbronnen van het Turks gaan terug naar de 8e eeuw. We hebben het dan over runeninscripties.

Pools is een zogenoemde Slavische taal. En dan specifiek West-Slavisch. Wereldwijd spreken naar schatting 40 miljoen mensen język polski / polszczyzna. De meeste vanzelfsprekend in Polen. Aanvullend noemen we de VS, Litouwen, Oekraïne en Wit-Rusland. De Poolse taal geldt als een van de officiële werktalen in Europa, sinds het lidmaatschap van de EU in 2004. Bijzonder aan het Pools zijn de nasaalvocalen oftewel neusklinkers. Zo’n klank ontstaat als de spreker zijn huig laat zakken en de lucht voornamelijk door de neus gaat.

De Semitische taal Arabisch (العربية, al ʿarabiyya / عربي, arabi) kent bij benadering 380 miljoen sprekers. Samen met het Engels, Frans, Mandarijn, Russisch en Spaans staat het Arabisch op de officiële VN-lijst van talen die op cultureel, politiek en religieus vlak erkend worden. De Arabische taal wordt gesproken in landen als Algerije, Egypte, Jordanië, Libanon, Marokko, Tunesië en de Verenigde Arabische Emiraten. Dit is geen complete opsomming. Voor gedetailleerdere info verwijzen we naar de Bosatlas of Wikipedia.

U kunt bij The Square Mile terecht voor een online taaltraining, individuele cursus, taalopleiding voor kleine of grote groepen collega’s, workshop én spoedcursus. Laatstgenoemde is kort en intensief. Om ervoor te zorgen dat de taalvaardigheden ook op de lange termijn beklijven, krijgt u slimme tips van de taaltrainer.

https://www.thesquaremile.nl/