Debandzooi
Image default
Sport

Lekker voetballen met je vriendinnen? Deze attributen heb je nodig!

Meer en meer vrouwen en meisjes gaan op voetbal. Dit is – hoogstwaarschijnlijk – te danken aan het succes van de Oranjeleeuwinnen. Het Nederlandse Vrouwenelftal is erg toegankelijk, beschikt over leuke spelers én heeft prima resultaten behaald. Deze combinatie heeft ervoor gezorgd dat het vrouwenvoetbal in ons land alleen maar populairder is geworden.

Heb jij ook besloten om op voetbal te gaan? En wil je samen met jouw vriendinnen in een team gaan voetballen? Dan is het goed om te weten dat je meerdere attributen aan moet schaffen. Wat de belangrijkste attributen zijn, lees je hieronder.

Voetbalschoenen

Voetballen is uiteraard niet mogelijk zonder voetbalschoenen. Ga goed na welke maat je hebt, hoe breed je voet is en welke kleur voetbalschoenen je mooi vindt. Als je naar het huidige aanbod van voetbalschoenen kijkt, kom je de schoenen in ieder geval in allerlei kleuren tegen. Onder meer Adidas, Puma en Nike leveren prima voetbalschoenen voor dames.

Trainingskleding

Als je met jouw vriendinnen in een team gaat, is het uiteraard belangrijk om goed te trainen. Iets wat je daarvoor nodig hebt, is de juiste trainingskleding. Het advies is om hierbij op zoek te gaan naar een speciaal trainingspak dames. Zo’n pak is volledig afgestemd op de contouren van het vrouwelijk lichaam; je geniet hierdoor van een (erg) aangename pasvorm.

Een voetbaltas

Twee keer per week trainen en een keer per week een wedstrijd. Het leven van een amateurvoetbalster is behoorlijk druk. De kans is daardoor aanwezig dat je af en toe iets vergeet naar een training of wedstrijd toe. Om dát te voorkomen, is het aan te raden om een goede voetbaltas aan te schaffen. In deze tas kun je de belangrijkste benodigdheden bewaren, zodat je deze naar elke training en wedstrijd meeneemt.

Scheenbeschermers

Een ongeluk zit in een klein hoekje; dit is zéker het geval tijdens een voetbalwedstrijd. Draag daarom altijd goede scheenbeschermers. Met goede scheenbeschermers zijn je schenen goed beschermd, waardoor een trap tegen je benen een stuk minder pijnlijk is. Ook hierbij geldt weer dat je uit behoorlijk veel varianten kunt kiezen.