Debandzooi
Image default
Onderwijs

Techniek in de klas: workshop voor de basisschool

Techniekonderwijs op de basisschool

Vaak krijgen kinderen pas vanaf het voortgezet onderwijs te maken met wetenschap en techniek. Waarom hier niet op jonge leeftijd mee beginnen? De workshop techniek in de klas is bedoeld voor basisschoolleerlingen van 4-13 jaar. Op een bijzondere manier kennismaken met de techniek van nu en later, hiermee hebben leerlingen een grote voorsprong.

Workshop wetenschap en techniek

Wetenschap en techniek is vanaf 2020 een verplicht onderdeel, hoewel veel scholen niet exact weten hoe ze dit op de juiste manier kunnen brengen. Kinderen iets leren kan het beste door ze actief kennis te laten maken met de leerstof. Zelf doen en ontdekken, techniek in de klas heeft veel te bieden.

Leerlingen houden zich bezig met ontwerpen, experimenteren en evalueren. Dit kan middels verschillende workshops, bedoeld voor de gehele school of een enkele klas. Hierbij is er keuze uit de workshop augmented reality, reactiebaan, hydrauliek en nog veel meer.

Moderne techniek in de klas

De technische ontwikkelingen verlopen razendsnel. Smartphones, drones, robotsstofzuigers, zelfrijdende auto’s en nog veel meer: wie houdt dit allemaal bij? Voor al deze nieuwe technische snufjes wordt gebruik gemaakt van software of hardware dat toekomst heeft.

Moderne techniek in de klas is bedoeld om kinderen op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen. Een goed voorbeeld hiervan is de workshop virtual reality, waar een virtuele wereld tot leven komt. Ook de workshop luchtfotografie is een aanrader, tijdens deze workshop maken leerlingen hun eigen drone inclusief luchtfoto’s.

Andere voorbeelden van moderne workshops techniek en wetenschap zijn automata en interactieve wearables.

Wetenschap en techniek basisschool organiseren

Het zelf organiseren van wetenschap en techniek op de basisschool vraagt om veel voorbereiding. Het is niet altijd even makkelijk om aan de juiste materialen te komen. Vaak gaat het hier om dure materialen, iets dat ook nog eens kwetsbaar is. Het uitbesteden van wetenschap en techniek basisschool is de beste keuze. Ervaren docenten gaan met de leerlingen aan de slag en brengen ook nog eens de juiste materialen mee.

Er is een verrassend ruime keuze uit verschillende workshops in de categorie wetenschap en techniek. Dit zijn onder andere de volgende workshops:

  • Textiel collage: een kleurrijke collage van textiel
  • Wiggle robots: aan de slag met mechanica en elektronica
  • Tech-poster: interactieve poster maken
  • Interactieve landschappen: werken met interactieve materialen

Naast bovenstaande workshops is er natuurlijk nog meer mogelijk, allemaal geschikt voor basisschoolleerlingen vanaf groep 1.

Dit is er nodig voor een workshop wetenschap en techniek

Techniek in de klas, hoe leuk is dat? Hier is een ruim lokaal voor nodig, in ieder geval met voldoende ruimte voor alle deelnemende leerlingen. Bij het laten organiseren van een workshop wetenschap en techniek wordende materialen verzorgd. Dit bespaart een hoop gezoek, geregel maar natuurlijk ook kosten.

Duurzaamheid, slimme oplossingen en elektronica

Tijdens de workshop wetenschap en techniek komen duurzaamheid in combinatie met mechanica en elektronica aan bod. Doel van de workshop is leerlingen kennis laten maken met verschillende materialen, nieuwe technieken inzicht in het basisprincipe van robotica, mechanica en elektronica.

Bijkomend voordeel: leerlingen ontdekken of wetenschap en techniek echt iets voor hen is en zullen hier nog lang over napraten.

https://www.brightmakers.nl