Debandzooi
Image default
Onderwijs

De 3d pen op school gebruiken

Wanneer je tegenwoordig tekenles op de basisschool geeft dan is er geen ontkomen meer aan dat de kinderen in de klas het zullen gaan hebben over de 3d pen. Vanuit Amerika overgewaaid naar Nederland is de 3d pen die zijn oorsprong kent vanaf het moment dat Doodler met de eerste 3d pen op de markt was gekomen. Dit was niet zomaar een pen maar een pen waarmee je objecten in 3D kunt gaan tekenen. Dus geen papier meer om op te tekenen met potloden of verf maar een pen die met filamenten een 3d object maakt. Wat een project voor kickstarter was geworden werd een ware hype. In Nederland waren de 3d pennen tijdens de feestdagen in 2016 gewoon niet meer aan te slepen en veel scholen in het basisonderwijs zijn inmiddels al gestart met de eerste 3d pennen.

Educatief of een hype?

Wat je natuurlijk kunt afvragen is of de 3d pen een blijvertje is of een modetrend. Toch is hier iets anders aan de hand namelijk de technologische ontwikkeling voor creativiteit en de moderne hulpmiddelen die al in grote getalen aanwezig zijn in onze maatschappij. Wanneer we alleen maar kijken naar de 3d printer dan zien we een enorme groeimarkt voor nationale en internationale bedrijven die hun eigen productie verplaatsen naar de mogelijkheden van de 3d printer. De 3d pen is een pen die ook gebruiksvoorwerpen voor kinderen kan maken en dus kan de favoriete Barbie van vele kinderen nu eigen sieraden krijgen en is de favoriete stripfiguur zo getekend.

Voordelen voor school

Natuurlijk is de 3d pen ook een pen die bij lessen als tekenen maar ook rekenen of natuurkunde kan worden gebruikt. Het visualiseren en uitwerken (tekenen) kan kinderen helpen om dingen beter te begrijpen en zeker met een 3d pen. Voor meer informatie voor een geschikte 3d pen kijk dan ook even op de website van Goedkope3dpen.nl.