Debandzooi
Image default
Electronica en Computers

Een 3D pen aanschaffen

Wellicht heeft u ook al kennisgemaakt met de creatieve mogelijkheden van de 3D pen. Nadat vanuit Amerika de 3Doodler pen is overgewaaid naar Europa en dus ook naar België zijn er nu enorm veel verschillende fabrikanten van 3d pennen op de markt verschenen. Toch zit er ook een duidelijk kwaliteitsverschil in tussen de pennen en zijn de mogelijkheden verschillend. Momenteel hebben we al een vijfde generatie van 3d pennen en is er veel veranderd sinds die eerste 3d pen uit Amerika. Omdat onze kinderen vaak een 3D pen op hun wensenlijstje zetten is het zeker de moeite om de verschillen uit te leggen.

Filament de koffieboon voor de 3d pen

Jazeker een koffiezetapparaat is niets zonder goede bonen en dat is ook zo met een 3d Pen. Een 3d pen kan alleen werken als u ook een filament heeft waarmee getekend kan worden. Filamenten zijn er van allerlei verschillende materialen en natuurlijk ook in verschillende kleuren. De meest bekende filament soorten zijn ABS en PLA. Pla filamenten zijn op natuurlijke manier vervaardigd en zeker aan te bevelen bij gebruik van kinderen. De reden hiervoor is dat er bij PLA geen giftige dampen vrijkomen zoals wel bij het ABS filament. Maar niet iedere 3D pen is geschikt om PLA te gebruiken. Kijk dus goed of deze filamentsoort wordt ondersteund. Ook zijn er tegenwoordig 3d pennen die niet meer verstopt raken bij het 3d printen met PLA waar dit materiaal vaak wel gevoelig voor is.

LCD scherm of niet

Eigenlijk adviseren wij altijd een 3D pen te kopen waarbij de temperatuur afzonderlijk instelbaar is. Belangrijk aangezien er steeds meer nieuwe filamenten op de markt komen en dit noodzakelijk is om deze goed te kunnen gebruiken. Een LCD scherm is dan noodzakelijk om de temperatuur goed in te kunnen stellen van de 3d pen. Kies ook altijd voor een 3dpen die linkshandig gebruikt kan worden en het liefst een pen met een automatische doorvoer van de filament.

 

https://www.goedkope3dpen.be