Debandzooi
Image default
Electronica en Computers

Het gebruik van bullet camera’s

Een weerbestendige beveiligingscamera is een noodzaak overal waar uw camera wordt blootgesteld aan slecht weer. Hij moet bestand zijn tegen regen, ijzel, sneeuw en andere slechte weersomstandigheden als u verwacht dat hij zijn werk doet op het moment dat u hem het meest nodig hebt.

Weerbestendige behuizingen zijn beschikbaar voor diverse camera’s, waaronder de meeste bullet camera’s. Kogelcamera’s ontlenen hun naam aan de cilindrisch gevormde behuizing. Kogelcamera’s zijn weerbestendig en afgedicht en worden geleverd met een lens met vaste focus. Omdat de kogelcamera’s klein in grootte zijn zijn zij gemakkelijk om bijna overal te installeren. Beschikbaar in zwart-wit evenals kleurencamera’s zijn sommige bulletcamera’s ook waterdicht.

Er zijn verschillen tussen een weerbestendige camera en waterdichte. Hoewel mensen de termen door elkaar gebruiken, kunnen weerbestendige camera’s niet in water worden ondergedompeld.

Waterdichte bullet camera’s daarentegen kunt u gebruiken in extreme weersomstandigheden, alsmede onder water toepassingen.

Als u uw huis van buitenaf wilt beschermen, dan is een bullet camera een goede keuze. Een van de beste eigenschappen is dat ze een laag profiel hebben maar toch voor iedereen zichtbaar zijn. Wat een geweldige manier is om een indringer of inbreker af te schrikken die weet dat ze gezien kunnen worden.

Wanneer u een buitencamera voor uw huis overweegt, zijn er een paar dingen die u moet overwegen. Zoek naar camera’s met een beschermend zonnescherm en meerdere bevestigingsmogelijkheden. Andere overwegingen zijn de resolutie van de camera. Camera’s met een resolutie van 420 lijnen en 0,05 lux zijn gebruikelijk.

Bekijk hier de buitencamera’s van Security Thuis

Zwart-wit camera’s zijn beter geschikt voor omstandigheden met minder licht en kleurencamera’s zijn meer geschikt voor de identificatie van kleding en gelaatstrekken bij daglicht. Het is een afweging tussen kleuren- en zwart/wit-camera’s. U moet bepalen wat uw doelen zijn voordat u een definitieve beslissing neemt.

Er is echter een alternatief. Weerbestendige dag/nacht-kleurencamera’s passen zich automatisch aan van dag- naar nachtzicht voor 24-uurs beveiliging. Ze presteren goed in slecht verlichte gebieden, zoals een oprit of de zijkant van een huis.

De reden dat ze ’s nachts kunnen zien is de ingebouwde infraroodverlichting. Deze lichtbronnen produceren een voor het menselijk oog onzichtbaar licht, dat echter wel door de camera kan worden waargenomen. Wanneer het beschikbare licht onder een bepaald niveau komt, schakelt een sensor de belichtingstoestellen in.

De laatste jaren is er veel vooruitgang geboekt op het gebied van weerbestendige beveiligingscamera’s. Hierdoor is de totale kostprijs aanzienlijk gedaald. Dit maakt het vinden van een camera die aan uw budget en prestatie-eisen voldoet een stuk eenvoudiger

 

https://www.securitythuis.nl/