Debandzooi
Image default
Electronica en Computers

Wasdroger reparatie Amsterdam: wasdroger preventie taken

Wasdroger reparatie Amsterdam: wasdroger preventie taken

U denkt waarschijnlijk niet dagelijks veel aan uw wasdroger, maar regelmatig onderhoud is een belangrijk onderdeel van het eigendom. Verwaarlozing kan leiden tot verkorting van de levensduur van het apparaat, maar wat nog belangrijker is, het negeren van onderhoud verhoogt het risico op een destructief of zelfs dodelijk vuur en resulteert in een reparatie van de droger.

Het goede nieuws is dat je zelf drogere brandpreventietaken kunt uitvoeren met eenvoudige hulpmiddelen en een paar minuten van je tijd. Hier zijn drie van dergelijke taken die u regelmatig moet uitvoeren om drogerreparatie te voorkomen.

Adviezen van witgoed reparatie Amsterdam

Reinig het pluizenfilter na elk gebruik

Wasdrogers zijn uitgerust met filters die pluizen van de lucht die door het apparaat loopt. Pluisfilters bevinden zich meestal aan de voorkant of bovenkant van de droger en bestaan ​​uit een draadscherm dat gemakkelijk met de hand kan worden geschraapt.

Indien genegeerd, zullen zich pluizen verzamelen en uiteindelijk het filter volledig blokkeren, wat ook oververhitting kan veroorzaken. Dientengevolge moet het filter worden schoongemaakt elke keer dat de droger wordt gebruikt.

Om het filter te reinigen, trekt u het uit de gleuf van de droger en pakt u de opgehoopte pluizen op. Nadat het filter niet meer pluist, schuift u het terug in de sleuf op de droger. Zorg dat het pluisfilter volledig terug op zijn plaats wordt geduwd; als u het gedeeltelijk weglaat, kunnen pluisjes het filter omzeilen en het droger-ventilatiesysteem binnengaan.

Vacuum het droger ventilatiesysteem

Hoewel het regelmatig reinigen van het filter de lintophoping zal vertragen, zal wat pluizen zijn weg vinden in het droger-ventilatiesysteem dat hete, vochtige lucht uit de droger voert. Na verloop van tijd kan het pluksel dat zich in het ventilatiesysteem ophoopt, een ernstig brandgevaar vormen.

Om de pluizen in het ventilatiesysteem te verwijderen, moet u een speciale vacuümaansluiting gebruiken die ontworpen is voor de ventilatieopeningen van de wasdroger. Deze bijlage bestaat uit een lange, flexibele buis die diep in de droger kan reiken en pluis uitzuigen.

Begin met het verwijderen van het pluisfilter en plaats de pluisaanhechting van de droger in de opening. Manoeuvreer het hulpstuk voorzichtig in de droger en zet vervolgens de stofzuiger aan. Verplaats de bijlage heen en weer binnen het ventilatiesysteem om pluizen los te maken en op te zuigen.

Als u klaar bent met het stofzuigen van het droger-ventilatiesysteem, verwijdert u het hulpstuk en plaatst u het pluisfilter terug in de opening.

En voor uw wasmachine reparatie belt u ook met wasmachine reparatie Amsterdam.

 

https://witgoed-reparatie.net