Debandzooi
Image default
Vervoer en transport

Lekker naar Scheveningen

Heerlijk even naar Scheveningen gaan? Laat je verleiden door één van de mooiste stadsdelen van Den Haag: Scheveningen. Van oorsprong een vissersplaats waar je heerlijk kunt genieten van de zee. Het is dan ook niet voor niets een inspiratie gebleken voor diverse kunstschilders. Wil je Scheveningen bezoeken?

Scheveningen als plaats

Scheveningen is niet altijd een stadsdeel geweest van Den Haag. Helemaal in het begin was Scheveningen een vissersplaats. Later ging het op in een badplaats en stadsdeel van Den Haag. Het is nog steeds een veel benoemde plek. Het is een mooi stuk van Nederland met een geheel eigen charme.

Zeevisserij

Scheveningen is van oorsprong een dorp dat honderden jaren gericht was op zeevisserij. Scheveningen beschikt niet over een zeehaven. Dat is waarom vissersschepen in de loop van 19e eeuw vanaf het strand voeren en landden. Toen richtte men zich vooral op plat- en rondvis.

Dagje uit

Scheveningen is ideaal voor een dagje uit. Met leuke terrasjes en gelegen in het immer interessante Den Haag, hoe jij je hier niet te vervelen. Hier kun je heel goed terecht om goede vis te eten. Daarnaast kun je ook genieten van het mooie uitzicht van de zee.

Er zijn in Scheveningen ook leuke evenementen. Zo heb je bijvoorbeeld vlaggetjesdag en het vuurwerkfestival. Dat vuurwerkfestival is in Augustus te bewonderen. Verder heb je bijvoorbeeld ook nog de Red Bull Knock Out. Red Bull Knock Out is een welbekend Motorcross evenement op het strand van Scheveningen.

Taxi Scheveningen

Wil je Scheveningen goed bekijken? Dan is het handig om gewoon eens lekker een taxi in Scheveningen te nemen. Met een taxi in Scheveningen kun je zelf eens heerlijk je ogen uitkijken. Misschien ga je er wel naar kijken zoals kunstschilders van de Haagse School. Scheveningen inspireerde in de 19e eeuw namelijk veel kunstschilders van de Haagse School, maar ook van de Jozef Israëls, Anton Mauve en Hendrik Willem Mesdag. Scheveningen was ook een inspiratiebron voor Vincent van Gogh.

https://denhaagtax.nl/taxi-scheveningen