Debandzooi
Image default
Dienstverlening

Meest voorkomende elektriciteitsproblemen

Elektriciteit wordt een primaire noodzaak in elk huis. Maar wat als er een probleem is met uw elektriciteitssysteem? Om dit op te lossen dient u spoedig contact op te nemen met Oss Elektriciens. Ervaren elektriciens kunnen het probleem gemakkelijk diagnosticeren en oplossen. De meest voorkomende elektrische problemen die vaak in een huis voorkomen, zijn problemen met stroomonderbrekers, stroompieken en dode stopcontacten. Deze problemen worden meestal veroorzaakt door beschadigde bedradingssystemen, overbelast stroomverbruik en verouderde stopcontacten. Deze problemen kunnen moeiteloos worden opgelost door een erkende elektricien. Hieronder kunt u de uitleg over elektriciteitsproblemen bekijken.

Probleem met stroomonderbreker

Het gebruik van stroomonderbrekers is bedoeld om schade en gevaren te voorkomen die worden veroorzaakt door kortsluiting en overbelaste stroom. Dit apparaat kan de stroom onderbreken wanneer het een fout detecteert. Wanneer uw stroomonderbreker struikelt, waarschuwt deze u voor elk elektrisch probleem in uw huis. De uitschakel stroomonderbreker kan oververhitting voorkomen die tot brand kan leiden. Wanneer uw stroomonderbreker vaak uitvalt, moet u het gebruik van elektrische stroom in uw huis beoordelen. Als u tegelijkertijd grote apparaten gebruikt, kan de elektrische stroom worden overbelast, wat een uitschakel onderbreker kan veroorzaken. Als het echter blijft trippen, ook al gebruikt u geen huishoudelijke apparaten, moet u de elektricien bellen om te onderzoeken wat de problemen zijn.

Stroompieken

Elektriciteits pieken treden op wanneer de elektrische stroom wordt verhoogd. De spanningspieken kunnen ervoor zorgen dat uw huishoudelijke apparaten zoals tv snel aan en uit gaan. De frequente pieken kunnen uw elektronische apparaten beschadigen. Dit probleem treedt op als gevolg van beschadigde hoogspanningslijnen en blikseminslagen. U kunt dit probleem dus niet voorkomen. Maar u kunt een overspanningsbeveiliging installeren om de schade die door dit probleem wordt veroorzaakt te minimaliseren. Een ander probleem met betrekking tot stroompieken zijn verzakkingen en dalen. Dit probleem kan ervoor zorgen dat de lichten snel dimmen. Soms zijn de lichten niet zo fel als normaal.

Beschadigde stopcontacten

Voordat u uw huishoudelijke apparaten of opladers voor mobiele telefoons in het stopcontact steekt, moet u de staat van het stopcontact controleren. Wanneer u het brandende teken ziet of u ruikt iets dat eraan brandt, mag u het stopcontact niet gebruiken. Als u deze stopcontacten forceert om te werken, kan dit brand veroorzaken en de hele delen van het huis beschadigen. In deze situatie moet u een gecertificeerde elektricien inhuren om te inspecteren wat de oorzaak van het beschadigde stopcontact is. De elektricien kan het stopcontact vervangen of de beschadigde draad achter het stopcontact repareren.