Debandzooi
Image default
Dienstverlening

3 tips om je auto weer als nieuw te maken

Je brengt veel tijd door in de auto, maar veel mensen besteden weinig aandacht aan het onderhoud van hun auto. Het is soms lastig te bedenken hoe je je auto kunt verbeteren en weer laten voelen als een nieuwe auto. Bij services als steamworld zijn veel mogelijkheden om je auto aan de binnen- en buitenkant aan te passen. Lees er hier meer over!

Laat je ramen blinderen

Je kunt de ramen van je auto laten blinderen of tinten, hierdoor heb je meer privacy, komt er minder warmte binnen en krijgt je auto een mooie uitstraling. Bij het blinderen van de ramen worden de ruiten beplakt met een speciale folie. De ruiten worden dan donker van kleur, omdat deze folie getint is. Je kunt kiezen uit verschillende tinten en verschillende lichtdoorlaatbaarheid, van 5 tot 70%. Hoe hoger dit percentage ligt, hoe meer licht het folie doorlaat. In de zomer kan dit ervoor zorgen dat de auto koeler blijft en het interieur van de auto beschermd is. Daarnaast zorgen geblindeerde ruiten ervoor dat er minder risico op inbraak in de auto is. 

Reinig het interieur

De buitenkant van auto’s worden regelmatiger gewassen dan de binnenkant, terwijl het interieur snel vies wordt. Er komt vaak etensresten of vuil in de autobekleding terecht. De kleine binnenkant van de auto wordt hierdoor al snel rommelig en vies. Als je een expert je interieur laat reinigen krijg je auto een volledige beurt aan de binnenkant. Denk aan het volledig reinigen van het dashboard en stuur, maar ook het wassen van de binnenkant van de ramen. Dat zijn taken die mensen snel overslaan, maar wat het verschil in frisheid kan maken. Daarnaast heb je zelf vaak niet de middelen om de bekleding goed te reinigen, een professioneel reinigingsbedrijf heeft dit wel. 

Polijsten

Vaak heb je kleine krasjes of beschadigingen in de lak van je auto. Die ene struik waar je toch te dicht langsreed of een ander ongelukje wat een kras heeft veroorzaakt, het is niet te voorkomen. Je kunt je auto laten polijsten, hierdoor worden krasjes verwijderd en wordt de glans in de lak weer zichtbaar. Zelf polijsten is vaak niet mogelijk, zorg dus dat je het polijsten door een professioneel bedrijf laat doen. Of het mogelijk is om te polijsten hangt af van hoe diep te kras is. Als je de kras niet voelt maar wel ziet, kan het soms verholpen worden door te polijsten. Als je de kras met je vinger nat maakt en de kras verdwijnt, dan kan polijsten een goede optie zijn om je auto een nieuwe uitstraling te geven.