Debandzooi
Image default
Hobby en vrije tijd

Verschillende soorten e liquid

Wanneer je een e smoker hebt zul je ook e liquid nodig hebben. Dit is de vloeistof die wordt verdampt en je oprookt. Alle vloeistoffen zijn verkrijgbaar op verschillende nicotine niveaus. Meestal zijn de vloeistoffen op 0 mg, 6 mg, 12 mg, en 18 mg beschikbaar. Hoe hoger de nicotinesterkte, hoe meer kriebel in de keel je gaat ervaren. De meeste rokers die overgaan naar een e smoker starten op 6 mg/ml of 12 mg/ml, afhankelijk van hoe lang en hoeveel er gerookt werd. Ieder e-liquid is op basis van propyleenglycol en plantaardige glycerine. Propyleenglycol (PG) en plantaardige glycerine (VG). De smaakaroma’s en nicotine lossen goed op in PG maar PG is van zichzelf wat scherper voor de keel. VG is een stukje zachter voor de keel dan PG en maakt dikkere dampwolken. Een nadeel van VG is dat het de vloeistof stroperig maakt. Dit betekent dat vloeistoffen met een hele hoge VG-gehalte minder goed werken in kleinere apparaten.

 

Afbouwen

Veel mensen beginnen met een elektrische sigaret omdat ze van de normale sigaretten af willen. Met een e sigaret kun je makkelijk het nicotine niveau afbouwen, dit moet wel geleidelijk gebeuren en niet te snel. Als je begint met 18 mg nicotine vloeistof zou je na 3 maanden over kunnen stappen op 12 mg. Wanneer je de overstap maakt van normale sigaretten naar een e smoker wordt aangeraden om een liquid met tabakssmaak te pakken. Dit wordt aangeraden omdat de overstap van een normale sigaret naar een elektrische sigaret dan zo klein mogelijk is.

 

Hoe gebruik je een e smoker veilig?

Om de e smoker veilig op te laden zijn er deze voorschriften:  Zorg dat je apparaat op een verharde ondergrond ligt tijdens het opladen. Bedek de oplader en het apparaat niet. Laat een oplader niet onbeheerd achter tijdens het laden. De e smokers die je op dit moment in Nederland kunt kopen zijn allemaal veilig voor gebruik. Zolang je ze gebruikt volgens de voorschriften kan er niks gebeuren met de e smoker.

https://wizzits.com/

Gerelateerde artikelen

Een stempel met jouw naam laten maken

Sloepen verhuur aan rivier de Vecht

Opblaas Sarah huren via internet