Debandzooi
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat is een adiabatische koeling?

Een ander woord voor adiabatische koeling is verdampingskoeling. Dit werkt als volgt: een adiabatisch koelingssysteem bestaat uit een koelmembraan, ventilator, watertank en waterpomp. Warme, droge lucht (de verdampingsenergie) wordt door middel van de ventilator aangezogen en gaat langs het koelmembraan. Dit membraan wordt vochtig gehouden door de watertank en de waterpomp. De warme lucht die door het koelmembraan passeert zorgt ervoor dat het water erin verdampt en het membraan houdt de warmte vast. Dit komt aan de andere kant eruit als koele lucht. De warmte in het membraan verdwijnt erna snel doordat het membraan weer vochtig wordt gemaakt dankzij de waterpomp.

Mobiele koelers

Er bestaan ook mobiele versies van deze adiabatische koelingssystemen. Ideaal voor het gericht koelen van onder andere productieruimtes, werkplekken en industriehallen. Het is wetenschappelijk gebleken dat een aangename temperatuur op de werkvloer resulteert in een hogere productiviteit van medewerkers en dus een hoger rendement voor het bedrijf oplevert. In Nederland zijn er meerdere modellen mobiele koelers met verschillende koelcapaciteiten beschikbaar. Een van de meest gebruikte modellen is de Jetstream lijn van het merk Portacool, zoals de Jetstream 250, 260 en 270. Deze zijn makkelijk verplaatsbaar vanwege de vloeiend beweegbare wielen die eronder gemonteerd zijn.

Als u een specialist zoekt voor de verhuur, verkoop, reparatie/onderhoud of transport in (mobiele) adiabatische koelingen, dan is Duravert het bedrijf voor u. Bij Duravert staat kwaliteit hoog in het vaandel, daarom verhuurt en verkopen zij alleen maar mobiele adiabatische luchtkoelers van het merk Portacool. Bij het kiezen van het geschikte model voor uw bedrijf zijn een aantal factoren van belang. Vraag bij Duravert daarom voor advies op maat, persoonlijk, per telefoon of per mail.

Een ander bijkomend voordeel van deze adiabatische luchtkoelers is dat ze op de energielijst staan. Dit betekent dat er subsidiemogelijkheden zijn wanneer u kiest voor bepaalde modellen. Bij een subsidieaanvraag kunt u ondersteunend advies krijgen bij Duravert.

https://duravert-portacool.com/adiabatische-koeling/