Debandzooi
Image default
Auto's en Motoren

Op vakantie naar wintersportgebieden

Als je op vakantie gaat naar een wintersportgebied is het van belang dat je alle zaken van tevoren op orde hebt. Wanneer je er voor kiest om met de auto te reizen, zijn er een paar punten waar je op moet letten. Het is ten eerste sowieso verplicht om je auto dan van winterbanden te voorzien. In sommige gebieden zijn sneeuwkettingen verplicht. Dit kan zijn vanwege extra gevaarlijke omstandigheden en om de veiligheid in een bepaald gebied te verbeteren. Vaak wordt ook via verkeersborden aangegeven waar je sneeuwkettingen moet gebruiken. Zoek daarom van tevoren goed uit wat je nodig hebt zodat je niet plotseling voor onverwachte situaties komt te staan. Voorkom onnodige boetes!

Het bevestigen van een sneeuwketting

Sneeuwkettingen omleggen hoeft niet lastig te zijn, maar wanneer je dit voor de eerste keer doet kan het nog wel eens lastig zijn. Daarom zetten we alles even op een rijtje, zodat jij makkelijk leert hoe je deze om je banden heen kunt bevestigen.

–          Stap 1: Positioneer de sneeuwkettingen om de juiste banden heen en klik deze achter de band vast. Bij achterwielaandrijving doe je ze om de achterbanden en bij voorwielaandrijving om de voorbanden.

–          Stap 2: Schuif de ketting gelijkmatig van achter naar voren over de band heen en klik deze vervolgens aan  de voorzijde vast.

–          Stap 3: Span vervolgens de sneeuwketting strak aan en klik de laatste schakel(s) vast.

–          Stap 4: Test de spanning van de sneeuwketting door 100 meter ermee te rijden. Controleer vervolgens of de kettingen nog goed strak om de banden heen zitten. Probeer de spanning nu opnieuw strakker te zetten. Dit is bedoeld om er zeker van te zijn dat alles goed bevestigd zit.

https://www.sneeuwkettingenkopen.nl/Sneeuwkettingen-verplicht