Debandzooi
Image default
Zakelijke dienstverlening

Bespaar op energie met een waterontharder!

Een hogere energierekening. Het is iets wat de laatste tijd erg in het nieuws is en voor sommige huishoudens niet meer te doen is. Voor veel huishoudens is het dus belangrijk om komende periode te gaan kijken waar ze op kunnen besparen. Onderstaand alvast een paar tips om energie te besparen:

 

 1. Voorkom onnodig gebruik
  Wist je dat een apparaat nog steeds stroom verbruikt als hij niet aan staat? Per jaar verbruikt een TV bijvoorbeeld 35 euro aan stroom ondanks dat hij uit staat. Dit kan je makkelijk besparen door de stekker uit het stopcontact te trekken als je het apparaat niet verbruikt. Zo bespaar je heel wat op jaarbasis!

 

 1. Gebruik LED verlichting
  Een LED lamp is over het algemeen zo’n 85% zuiniger dan een gloeilamp. Heel wat energiebesparing dus als je overschakelt naar LED verlichting! Ze zijn ietsjes duurder maar gaan wel véél langer mee.

 

 1. Dek spleten en kieren af
  In veel huizen tocht het doordat er kleine kieren en spleten zijn. Je bent dan geneigd om de verwarming wat hoger te zetten maar je kan er ook voor zorgen dat de kieren gedicht worden! Je hebt namelijk tochtstrips die heel makkelijk aan te brengen zijn en heel efficiënt werken. Zo bespaar je op stookkosten.

 

 1. Isoleer je huis
  Ook al gebruik je tochtstrips, kan er nog steeds warmte ontsnappen doordat je huis niet goed geïsoleerd is. Door het dak bijvoorbeeld of als je enkelvoudig glas hebt. Dit zijn ook punten waar je makkelijk stookkosten mee kunt besparen. Het is een investering maar wel eentje die je terug verdient en die beter is voor het milieu.

 

 1. Verbruik minder water
  Je zou denken ‘ja, logisch…’ maar het is iets waar je jezelf toch snel op verkijkt. Wist je namelijk dat je met een regendouche ongeveer 15 liter wat per minuut verbruikt? Als je warm doucht, zijn dit dus dure douchebeurten. Je kan een wekker zetten als je gaat douchen of je kan kritischer zijn op de indeling van je vaatwasser. Veel mensen zetten de vaatwasser ‘even snel aan’ terwijl hij nog lang niet vol zit. Een vaatwasser verbruikt al snel 20 liter water per keer.

 

 1. Schaf een waterontharder aan
  Een waterontharder is een wat duurdere investering, maar ook eentje die je makkelijk terug verdient. Door een waterontharder te gebruiken, gaan wasmachines en vaatwassers véél langer mee omdat er geen kalkaanslag vormt in de machines. Zo verbruiken de machines minder stroom én hoef je minder snel een nieuwe te kopen.  

 

Met de stijgende energieprijzen is het hard nodig om te besparen dus kijk zeker eens naar bovenstaande tips. Wil je nog meer tips? Kijk dan zeker eens op Google, daar zijn honderden tips te vinden. 

Gerelateerde artikelen

Uw agrarische benodigdheden kopen bij een echte specialist

Een materiaalcontainer regel je natuurlijk via Materiaalcontainershop.nl

Duurzame kantoormeubelen in Breda