Debandzooi
Image default
Sport

Deze mensen zijn onmisbaar in je sportvereniging

Een sportvereniging draait op mensen. Je kunt nog zulke mooie faciliteiten hebben maar als je niet de juiste mensen om je heen verzamelt haal je hier nooit de volledige potentie uit. Investeer daarom in goede mensen met een hart voor de sport. Niet alleen in geld maar ook met waardering kun je deze mensen binden aan de vereniging zodat je altijd een trouwe groep mensen hebt waar je op kunt vertrouwen en op terug kunt vallen.

Trainers

Uiteindelijk draait het erom dat mensen een sport leren en hier beter in worden, toch? Eigenlijk is het nog belangrijker dat mensen plezier beleven aan een gezamenlijke activiteit. Een goede trainer weet dit en is net zozeer gericht op het betrekken van iedereen bij de groep, als op het aanleren van technieken en discipline. Het gaat uiteindelijk niet om de beker bij voetbal maar om het plezier en het saamhorigheidsgevoel wanneer je als team naar een doel (letterlijk) toewerkt.

Vrijwilligers

Het zijn de vrijwilligers die het hart van de vereniging vormen. Het zijn deze mensen die het veld bijhouden en de lijnen trekken. De mensen die met enthousiasme achter de bar staan na een wedstrijd. Die de administratie regelen en zorgen dat materieel vernieuwd of bijgehouden wordt. En het zijn deze mensen die met oprechte trots de gouden medaille om de nek van de winnaar hangen bij de prijsuitreiking na een succesvol georganiseerd evenement. Onderschat nooit de kracht van vrijwilligers bij je sportvereniging en laat van tijd tot tijd merken dat je ze waardeert!

Leden

Als vrijwilligers het hart van de vereniging zijn, dan zijn de leden het levensbloed. Zonder de inkomsten en de inzet van je leden wordt er niet gesport en kan er niets betaald worden. Luister daarom naar je leden wanneer zij met ideeën of voorstellen komen. Organiseer regelmatig iets leuks voor de leden en reik een bokaal of kampioensschaal uit na afloop van het evenement. Zo voelen leden zich gewaardeerd en gehoord en is de kans het grootst dat ze langdurig lid blijven.