Debandzooi
Image default
Woningen

HOE TE OVERLEVEN IN DE STUDIO

appartement te huur

Slechts één kamer en zo veel vragen. Hoe past u in een eenkamerappartement een slaapkamer, een woonkamer en een werkplek, en laat u zelfs een plek achter voor privacy? En dat was in onze praktijk het geval. Laten we ondertussen enkele slimme manieren delen om te overleven in de studio.

Tip één: herontwikkeling

Dit is het eerste dat in je opkomt als je een eenkamerappartement koopt, maar je woont niet alleen. De kamer kan in tweeën worden gedeeld, u kunt er een loggia, een balkon aan vastmaken of van de keuken een woonkeuken maken. Er zijn veel mogelijkheden. Het belangrijkste is om te weten welke acties zonder consequenties en overeenkomsten kunnen worden uitgevoerd en welke moeten worden gelegaliseerd. Als er zich problemen voordoen met het herontwikkelingsplan, is het gemakkelijker om een ​​turnkey-ontwerperreparatie te bestellen. U heeft ten minste drie indelingsopties en het vertrouwen dat ze allemaal legaal en goed doordacht zijn. Overigens kunt u de ruimte opnieuw plannen zonder nieuwe muren te slopen en op te richten. Door reparaties uit te voeren aan een eenkamerappartement van 45 m2 voor een programmeur, zijn we erin geslaagd een keuken-woonkamer te voorzien van een zithoek en een kantoor in de slaapkamer te creëren – en dergelijke projecten zijn niet ongebruikelijk.

Tip twee: minimalistisch

Je hoeft niet naar Zen te gaan en alles weg te gooien behalve de matras. Maar het zou geweldig zijn om op te letten wat er echt nodig is in het appartement. Verhuizen is een kans om naar minimalisme te gaan. Denk goed na over wat er in het verleden blijft en wat u meeneemt naar uw nieuwe appartement. Heb je een grootmoeders dressoir nodig, dan is het tijd om oude kleren, boeken, papieren uit te zoeken. Minder spullen – minder opslagruimte – meer vrije ruimte in het appartement.

Tip drie: geluiddicht

Als u een appartement renoveert in een nieuw paneelgebouw, dan blijft u niet alleen met uzelf, ook al woont u alleen. De geluiden van muziek, de stemmen van buren en het geblaf van het huisdier van de buren van boven, onder en opzij zijn altijd bij je. Daarom is het de moeite waard om voor de geluidsisolatie van het appartement te zorgen.

Tip vier: transparant

Laten we de traditionele partities weggooien en glazen toevoegen. Dit zal het appartement opvrolijken en de verlichting in kamers zonder ramen verbeteren. De ruimte blijft verenigd en in dat geval is het mogelijk om af te schermen met behulp van gordijnen.

Tip 5: menselijk

Laten we eerlijk zijn – zelfs als u samenwoont met uw geliefde, wilt u soms ontspannen en alleen zijn met uzelf. Als er geen aparte kamers zijn, zorg dan voor een plek voor privacy. Zet een stoel op het balkon, hek de hoek in de slaapkamer met een plank – laat je fantasie zien. En laat dit gewoon jouw plaats zijn. Als het appartement al is gerenoveerd met een ruwe afwerking, zijn de kosten van deze optie bijna nul. Het belangrijkste is om aan de huisgenoten uit te leggen wat voor jou belangrijk is en waarom.

Zoals u kunt zien, moet u niet bang zijn voor eenkamerappartementen.

huis te huur wilrijk

https://be.propenda.com