Debandzooi
Image default
Electronica en Computers

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een 3D Pen?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een 3D Pen?

Wanneer u binnenkort een 3d pen wilt kopen is het zeker verstandig om je goed te laten informeren over de verschillende soorten van 3D pennen die er momenteel zijn en welke u het beste kunt kiezen. In dit artikel proberen we meer informatie te geven over de verschillende pennen die er momenteel op de markt beschikbaar zijn en waar je vooral rekening mee moet houden.

Een goede 3d pen onder de honderd euro

Er zijn verschillende 3d pennen voor onder de 100 euro op de markt verkrijgbaar. Het verschil in kwaliteit van deze pennen zit hem vooral in de ontwikkeling die de 3d pen heeft doorgemaakt. Hierbij onderscheiden we al vijf verschillende generaties van 3d pennen waarbij we beginnen met de standaard basis 3d pen of de doodler. Wellicht heeft u wel de basis 3D pen. Vaak een grote uitvoering van een 3D pen die geen instelbare temperatuur heeft en waar vaak alleen ABS mee kan worden geprint. Deze 3d pen is vanaf ongeveer 20 Euro te bestellen bij verschillende online winkels als www.goedkope3dpen.nl. Ook de basic Myriwell is een pen die binnen hetzelfde segment past en wanneer u kiest voor de midden segment 3d pennen koopt of een 3d pen voor PLA filament en met vaak een display.

Ondersteuning voor alle filamenten

Een filament is het vullingsmateriaal voor uw 3d pen en zal de eigenschappen van het 3d object bepalen. Voor kinderen is het tekenen met PLA filament een must omdat hier verder geen gevaarlijke dampen vrijkomen. ABS is voor de meer gevorderde gebruiker en heeft iets meer mogelijkheden. Toch is PLA een lastiger filament en wordt niet door iedere pen ondersteund. Kies altijd voor een 3d pen waar de temperatuur instelbaar is en waar de kans op een verstopping bij gebruik van PLA minimaal is. Wanneer u voor een model kiest die recent op de markt is gekomen is de kans groot dat deze hier beter op aansluit.