Debandzooi
Image default
Bedrijven

Vernieuwing

Heel veel producten en diensten in de sector van de schoonmaak maken een vernieuwing mee. Kijk bijvoorbeeld naar hoe de stofzuiger zich door de jaren heen heeft ontwikkelt. Of wat dacht je van de dweil? Alle schoonmaakproducten maken een vernieuwing mee. Maar ook het dood normale schoonmaakdoekje is veranderd. Waar het eerst nog een katoenen lap was is het nu een microvezel doek die direct na het reinigen weggegooid kan worden. Al deze dingen zijn onderdeel van een nieuwe, moderne manier van schoonmaken. Al deze dingen bij elkaar worden disposable cleaning genoemd.

 

 

Werkomgeving die schoon is stimuleert productiviteit

 

Een schone en veilige werkomgeving is voor de meeste mensen ontzettend belangrijk, maar hoe komt het nu eigenlijk dat ze dat denken? Feit is dat men prettiger werkt als de werkomgeving schoon is. Een frisse werkplek is een frisse geest. Mensen zijn nu eenmaal productiever als alles netjes is.  Dit werkt gewoon gemotiveerder. Daarom is het van belang dat jouw werkplek van tijd tot tijd wordt opgeruimd en gepoetst. Vervelend als je dit zelf moet doen, maar iemand moet het doen. Je kunt ook met je collega’s beslissen dat jullie iemand inhuren om dit te doen zoals een poetsploeg. Een schone werkplek zorgt ook voor een representatieve uitstraling naar de buitenwereld toe. Niemand wilt een belangrijke vergadering houden in een kantoor waar het stof een centimeter dik op de bureaus en kastjes ligt.

 

 

Ook voor het welzijn van jou en je collega’s is een schone werkplek goed. Als je werkt op een plek waar veel mensen bij elkaar zijn heb je dit naar alle waarschijnlijkheid wel eens meegemaakt: Een van je collega’s of werknemers is verkouden en loopt vrijdag te hoesten. Volgende week maandag kom je op je werk en zijn er tien man ziek. Kantoren bijvoorbeeld staan er bekend om snel bacteriën te verspreide. Dit gebeurd via dingen als deurklinken, telefoons en toetsenborden. Dit is ook een groot nadeel van een onhygiënische werkomgeving. Zorg daarom voor duidelijke afspraken of jouw werkplek. Allemaal netjes de handen wassen en om de zoveel tijd met een doekje over je spullen gaan spreken eigenlijk voor zich.

https://www.carellurvink.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat is een dartshop

De juiste boodschap overbrengen met een mooie bedrijfsfilm

Ontslagcommissie UWV is de oplossing