Debandzooi
Image default
Auto's en Motoren

Verleng 8 procent bijtelling naar 2021

Heeft u een auto van de zaak en betaalt u hiervoor bijtelling? De bijtelling is in 2020 vastgesteld op 22 procent voor benzine- en dieselauto’s. Voor elektrische auto’s geldt een fiscaal voordeel en betaalt u slechts 8 procent bijtelling over de eerste €45.000 van de cataloguswaarde van de auto. In de komende jaren wordt dit voordeel stapsgewijs verhoogd tot 22 procent in 2026. Volgens de kabinetsplannen wordt de bijtelling in 2021 voor elektrische voertuigen verhoogd naar 12 procent over de eerste €40.000 van de cataloguswaarde van de auto. Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) doet een oproep aan het Nederlands kabinet om de verhoging naar 12 procent met een jaar uit te stellen, zodat de huidige bijtellingsnorm van 8 procent over de eerste €45.000 ook in 2021 wordt gehanteerd.

 

Productie autofabrikanten

Als gevolg van de coronacrisis hebben veel autofabrikanten de productie stilgelegd. Dit heeft ook gevolgen voor de levering van elektrische voertuigen. Vandaar dat VZR met de oproep komt om de verhoging van de bijtelling met een jaar uit te stellen. VZR voorspeelt dat er in december 2020 een enorme run ontstaat op elektrische voertuigen.

Eén jaar uitstel

Wanneer het kabinet gehoor geeft aan de oproep van VZR, betekent dit dat de bijtelling van 12 procent over de eerste €40.000 van de cataloguswaarde van de auto pas in 2022 wordt gehanteerd. Jan van Delft, voorzitter van VZR, ziet het als volgt: “Het stilvallen van de productie levert zeker voor de EV-producerende merken, maar ook voor de berijders, een probleem op. Om te zorgen dat alle reserveringen ook geleverd kunnen worden is tijd nodig. Een drempel van een verhoogde bijtelling past daar niet bij. Als het Songfestival een jaar kunnen verzetten, dan kunnen we dat met de bijtelling ook!”

 

Geen bijtelling

Liever helemaal geen bijtelling betalen voor uw (elektrische) auto? Dat kan uiteraard ook! Wanneer u minder dan 500 km per jaar privé rijdt, hoeft u geen bijtelling te betalen. U dient dan een rittenregistratie bij te houden van alle ritten die u met de zakelijke auto rijdt. Dit kan eenvoudig geregistreerd worden met behulp van een GPS rittenregistratiesysteem. Zo worden alle ritten en kilometers volledig automatisch voor u bijgehouden.         

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/

Gerelateerde artikelen

leren is nog nooit zo makkelijk geweest met de dagcursus

In 1 keer slagen voor auto theorie, wie wil dat nou niet?

Rijschool in Parkstad