Debandzooi
Image default
Hobby en vrije tijd

Van canvas op rol tot een schildersezel: wat heb je allemaal nodig om te schilderen?

Het is voor veel mensen een nieuwe hobby: schilderen. En dat snappen wij volledig! Het is rustgevend, je kan het altijd en overal doen en je kan er al je creativiteit in kwijt. En het leuke er aan is ook dat iedereen het kan! Zelf je lekker gekliederde werk kan vast wel als kunstwerk door! Als jij het maar mooi vindt. Dat is het belangrijkste. Maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig voor je nieuwe hobby? Wij zetten een aantal dingen voor je op een rij: van canvas op rol tot een schildersezel.

 

Waarvoor heb je canvas op rol nodig?

Je kan kant en klare schildersdoeken kopen. Maar je kan er ook voor kiezen om canvas op rol aan te schaffen. In verhouding kan dit goedkoper zijn. Je dient dan wel zelf het formaat te maken en er een doek van te maken. Voor beginners is het daarom vaak aan te raden om niet voor canvas op rol te kiezen maar een schildersdoek te kopen. Maak je veel schilderijen en weet je je weg inmiddels goed te vinden in deze wereld? Dan kan je het beste voor canvas op rol kiezen.

 

Wat heb je nog meer nodig?

Behalve een schildersdoek of canvas op rol is verf en penselen natuurlijk erg belangrijk. Ook een schildersezel is erg handig om te gebruiken. Als je vaak mensen schildert ben je er vast al achter dat dit erg moeilijk is. Een hulpmiddel hiervoor is een tekenpop. Hiermee kan je goed de juiste verhoudingen schilderen. Je kan de tekenpop in allerlei standen zetten die je maar wilt. Zo kan je precies zien waar de armen bijvoorbeeld beginnen en eindigen en hoe groot het hoofd moet zijn ten op zichte van het lichaam. Ideaal dus!

https://www.schildersezel-enzo.com/product-category/schildersdoeken/

Gerelateerde artikelen

Een ballonvaart: een unieke belevenis

Opblaas Sarah huren via internet

Droomvakanties die je nooit meer zult vergeten