Debandzooi
Image default
Bedrijven

Het nut van een goed advies gesprek over je nieuwe rollator

Wanneer je een rollator wilt gaan kopen is het natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste rollator koopt, om je juiste keuze te maken kan een adviesgesprek erg handig. Tijdens dit gesprek kunnen al je wensen worden besproken en wordt er een selectie gemaakt met de rollators waar je uit kunt kiezen, je kunt dus alleen kiezen uit de rollators die aan jouw wensen voldoen. Lees hieronder meer waarom het handig is om een adviesgesprek aan te gaan voordat je een rollator koopt.

Passen

Wanneer je een rollator gaat kopen is het natuurlijk de bedoeling dat je daarna beter kunt gaan lopen, de rollator moet hiervoor dan wel goed passen. Dit passen wordt gedaan tijdens het adviesgesprek. Doordat iedereen anders is en ook ieder lichaam zich anders gedraagt is het onmogelijk een rollator goed te laten passen zonder dat hij echt gepast is. Wanneer je loopt met een rollator die niet past kun je geen goede loophouding houden, hierdoor zul je bijvoorbeeld rugklachten krijgen op lange termijn en kun je het lopen niet lang volhouden. 

Testen

Na het passen van de rollator is het ook mogelijk om de rollator te testen, dit kan vaak een dag of twee. Door in deze dagen veel te lopen leer je de rollator goed kennen, hierdoor kun je uiteindelijk ook oordelen of je de rollator wel of niet fijn vindt. Doordat je de rollator hebt kunnen testen en ook je ook weet of je de rollator wel of niet fijn vindt vermijd je het risico op een miskoop. 

Adviesgesprek

Al met al zorgt het adviesgesprek ervoor dat je weer makkelijk en zelfstandig op pad kunt gaan omdat je de juiste rollator hebt gekozen, kies er dus altijd voor om het adviesgesprek te voeren voordat je een rollator aanschaft.