Debandzooi
Image default
Dienstverlening

Tips voor het kiezen van de beste elementen voor het ontwerpen van een restaurant

De eetindustrie is, zelfs tijdens de recessie, nog steeds in volle bloei omdat het lijkt alsof veel mensen nog steeds graag uit eten gaan.

Omdat de industrie nog altijd in de lift zit, openen ook steeds meer restaurants hun deuren. Hoewel er veel dingen zijn die een eigenaar van een restaurant moet overwegen alvorens het te openen, is één van de belangrijkste aspecten van een nieuw restaurant toch eigenlijk wel het ontwerp. 

De meesten eigenaren, die een nieuwe vestiging openen, raadplegen een interieurontwerper om hen te helpen met de algehele opzet en het ontwerp van het restaurant om er zo voor te zorgen dat ze extra succesvol kunnen zijn.

Hoewel er veel dingen moeten worden overwogen bij het opzetten van een restaurant, lijkt het wel alsof het interieurontwerp het belangrijkste onderdeel is. Dit komt omdat dit een van de weinige dingen is, die een restaurant onderscheidt van alle anderen concurrenten. Het is belangrijk om te overwegen wie de doelgroep is, omdat de elementen voor het ontwerp hierop worden gebaseerd. 

Als het restaurant voor wat oudere mensen zonder kinderen zal zijn, zal een nostalgisch ontwerp gepast zijn, maar als de doelgroep het tienerpubliek is, zou een moderner restaurantontwerp waarschijnlijk beter in de smaak vallen.

Sommige andere dingen die moeten worden overwogen bij het opzetten van een nieuw restaurant is de indeling. Een grote keuken en een groot toilet zijn echt aan te raden zodat deze ruimtes schoon en overzichtelijk kunnen blijven. De extra ruimte in deze gebieden van het restaurant is ook noodzakelijk voor veiligheidsmaatregelen, wat toch ook een van de grootste zorgen zou moeten zijn. 

Veel mensen, die op zoek zijn naar een plek om te dineren, zullen ook genieten van een zachte verlichting, omdat dit een rustgevend gevoel geeft. Comfortabele stoelen en tafels mogen ook niet ontbreken omdat dit het gevoel van gezelligheid bevordert.

Of het nu gaat om een eigentijds, modern, natuurlijk of rustiek interieurontwerp voor het restaurant dat je wilt openen, de gebruikte elementen moeten overeenkomen met het type voedsel dat wordt geserveerd en met waarvan de doelgroep zal genieten.

Zolang de ruimte groot en ruimtelijk oogt en het decor een gevoel van comfort uitstraalt, zal het restaurant hoogstwaarschijnlijk succesvol zijn.

Patrick Seah is een internet marketeer en consultant. Zijn passie is mensen helpen.

Hij schrijft regelmatig artikelen over restaurantontwerpen van elementen, meubels kiezen tot verlichting en thema’s waarbij hij kan je kan helpen… Bekijk hier meer informatie over een restaurantontwerp.

 

Meer weten over hospitality management? Kijk een op Kajola.net

 

http://www.kajola.net/nl/