Debandzooi
Image default
Vervoer en transport

Pakketjes versturen

Tegenwoordig worden er duizenden pakketjes verstuurd in Nederland. Sinds een paar jaar zijn het aantal webshops aardig gestegen en zelfs bijna verdubbeld. De verwachting is dat is 2023 44% van de aankopen online wordt gedaan. Dit is voor de webshops een goed teken, maar de fysieke winkels zijn hier de dupe van. Tegenwoordig zie je in elke stad wel lege panden staan of winkels die opheffingsuitverkoop hebben. De verwachting is dat over een aantal jaar de fysieke winkels bijna allemaal naar een online webshop zijn overgegaan. 

 

Regels pakketjes versturen Nederland

In Nederland maar ook in het buitenland zijn er regels voor het versturen van pakketjes. Als afzender ben je zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de zending. Als je zending iets bevat wat niet verstuurd mag worden, loop je het risico dat het vernietigd wordt of in beslag genomen wordt door de inspectie of politie. Controleer dus vóóraf of je de inhoud mag verzenden en welke voorwaarden gelden voor specifieke goederen. De volgende goederen mogen niet verstuurd worden in Nederland. Explosieven zoals munitie, vuurwerk, ontstekingsapparatuur lonten, wapens en geweren. Samengeperst gas zowel brandbaar als niet brandbaar, zijn niet toegestaan. Denk hierbij aan spuitbussen, gasbusjes, aanstekers en brandblusapparatuur dat samengeperst gas bevat. Verder mogen er geen brandbare vloeistoffen, brandbare vaste stoffen, oxiderende stoffen, giftige stoffen, radioactief materiaal en bijtende stoffen. Als je deze producten toch verstuurd en ze het eruit pakken, zal je pakketje niet aankomen. Zorg ook dat je pakketje altijd is ingepakt in verpakkingsmateriaal met een verzend label erop. Zorg ook dat het pakket goed dicht is, dit kun je doen met verpakkingstape.

 

Verzendbedrijven

Binnen Nederland zijn er veel postbedrijven die pakketjes leveren. De prijzen verschillen per bedrijf, hier zijn geen regels voor. De levertijd ligt ook aan het bedrijf zelf, het kan de dag erna al geleverd zijn maar dit kan ook langer dan een week duren. Dit ligt aan de drukte en waar vandaan je pakket moet komen. Wanneer je een pakket gaat versturen kun je het beste online kijken naar de tarieven en deze vergelijken. Betaal je liever meer en dat het sneller wordt geleverd, of betaal je minder en duurt het langer. Dit zijn keuzes die jezelf moet maken.

https://verpakgigant.nl/