Debandzooi
Image default
Woning en Tuin

Toe aan nieuwe keukenstoelen? Wij helpen je kiezen

Ben je toe aan nieuwe stoelen voor de keuken? Er komt wel wat bij kijken om uiteindelijk helemaal tevreden en comfortabel te zitten. Met een aantal praktische tips wordt het kiezen van keukenstoelen een stuk makkelijker. Maar daarvoor ben je hier aan het juiste adres 😉…

Houd rekening met de afmeting en vorm van je tafel

Een complete eettafelset kopen heeft zijn voordelen. Zo weet je zeker dat de stoelen om de tafel passen en dat ze qua hoogte ook goed op elkaar zijn afgestemd. Als je losse keukenstoelen koopt, dan is het belangrijk om na te gaan hoeveel stoelen er om de tafel passen. De afstand tussen twee stoelen is idealiter tien centimeter. Stoelen met armleuningen zijn meestal breder, waardoor je wat minder plekken aan de tafel kwijt kunt. Hou bij een ronde tafel rekening met de tafelpoten. Niets is zo vervelend als met een tafelpoot tussen je benen te zitten. De meeste stoelen hebben een zithoogte van 43 tot 46 centimeter. Let er bij de hoogte van stoelen met armleuningen op, dat ze onder de tafel kunnen worden geschoven. Dat scheelt ruimte. Heb je weinig ruimte om je eettafel? Kies dan voor een eetkamerbank.

Functioneel of comfortabel?

Heb je een woonkeuken en breng je het liefst de hele dag in de keuken door? Als er huiswerk gemaakt wordt aan de keukentafel of als je zelf regelmatig thuis aan de keukentafel achter de laptop werkt, zijn stoelen met armleuningen een ergonomisch verantwoorde keuze. Gebruik je de keukentafel alleen als ontbijtplek, dan is comfort minder belangrijk. Heb je kinderen, dan wil je een stoel die je makkelijk schoonmaakt. Hou daar rekening mee bij je zoektocht naar nieuwe keukenstoelen. Wil je een zachte stoel met stoffen of leren bekleding waar je uren op kunt zitten of kies je voor een houten stoel of één van kunststof? Deze keuzes bepalen voor een groot deel het zitcomfort en dragen bij aan de uitstraling van je eethoek.

Durf te variëren

Een trend die de laatste jaren erg in opkomst is, is het kiezen voor verschillende keukenstoelen om de tafel. Het zorgt voor een wat minder strak geheel. Je kan variëren met verschillende vormen en ook in materiaalgebruik kan je variatie aanbrengen. Door een kuipstoel, een spijlenstoel of een schoolstoel om en om neer te zetten zorg je voor balans. Als je het geheel wel rustig wilt houden, kies je voor stoelen in dezelfde kleur.

Passend bij jouw interieurstijl

Kies keukenstoelen die passen bij de stijl van je keuken of eethoek. Bij een Scandinavische woonstijl past een kuipstoel of een houten eetkamerstoel heel goed. Hou je van natuurlijke materialen, dan zijn stoelen met ronde vormen en stoffen materialen een mooie aanvulling. Keukenstoelen met een metalen frame passen weer heel goed bij een industriële eettafel.