Debandzooi
Image default
Dienstverlening

Opstarten met Shiftbase

Werken in personeels administratie en urenregistratie programma Shiftbase is super eenvoudig. Het eerste wat je te doen staat, is diensten en teams aanmaken. Als je inlogt, zul je zien dat het eerste team al is aangemaakt en dat heeft de naam van je account meegekregen. Liever een andere naam? Geen probleem natuurlijk. In het Free pakket kun je maximaal 5 teams beheren. Starter en Premium gebruikers kunnen er net zoveel maken als ze willen. We beginnen met het maken van werkdiensten. Ga naar ‘Rooster > Diensten/Teams’. Er verschijnt een menu met standaarddiensten. Klik op het groene blokje met het plusje en maak een nieuwe dienst aan. Nu is het zaak de volgende gegevens in te vullen:

-Naam;

-Korte naam;

-Omschrijving;

-Starttijd en eindtijd (vergeet het eventuele vinkje bij ‘Verberg eindtijd voor medewerkers’ niet!);

-Pauze;

-Kleur.

En dan zijn er nog de geavanceerde instellingen: vaardigheden, toeslagkaart en volgorde (vergeet het eventuele vinkje bij ‘Taak’ niet). Alles ingevuld en de dienst opgeslagen? Je vindt ‘m voortaan terug in het menu links. De dienst is nu gemakkelijk te verslepen in de roosters die je gaat maken. Een door jou aangemaakte dienst wijzigen, gaat als volgt. Ga met de cursor over de naam van de betreffende dienst heen en klik op het potloodje. Verander je de werktijden? Die worden in het hier en nu en de toekomst gewijzigd, dus niet met terugwerkende kracht. Kies je voor een andere kleur of naam? Beide worden voor alle diensten aangepast. Een dienst verwijderen, is makkelijk: ga weer met de cursor over de naam van de dienst, klik op het potloodje en daarna op de rode prullenbak links onderaan.

Binnen een afdeling kun je meerdere teams aanmaken. Klik op ‘Diensten/Teams’ en daarna op ‘Teams’. Het welbekende groene plusknopje verschijnt. Door erop te klikken, maak je een team aan. Geef naam, type, kleur en volgorde op. Klik op opslaan en je bent klaar. Aanpassingen binnen een team gaan via het potloodje. Een team verwijder je met de prullenbak.

https://www.shiftbase.com/nl

Gerelateerde artikelen

Minimalistische én uitbundige naamborden en huisnummers

Een carrière als procesoperator

Hoe moet een aardlekschakelaar getest worden?