Debandzooi
Image default
Bedrijven

Kast opknappen met krijtverf

Krijtverf is een verf met een matte uitstraling, welke vaak gebruikt wordt om één of meerdere muren mee te verven. Deze soort verf is dan ook uitstekend om te gebruiken in een industrieel interieur, maar ook als je jouw interieur een stoer karakter wilt geven. Naast het verven van de muur met krijtverf, kun je ook heel goed een kast verven met krijtverf. Je kunt dit heel goed doen voor een oude kast, die wel een opknapbeurt kan gebruiken maar ook een nieuwe kast kun je verven met krijtverf.

 

Kast schilderen met krijtverf

Hieronder zal ik uitleggen in welke stappen je een kast of meerdere kasten kunt verven met krijtverf. Een populaire kleur om een kast in te verven is grijze krijtverf.

 

Stap 1

Maak de kast schoon, haal hang- en sluitwerk eraf of plak dit af. Je kunt de kast eventueel nog licht opschuren.

 

Stap 2

Nu kun je gaan verven met de krijtverf. Je kunt een kwast of een roller gebruiken. Met een kwast breng je de verf iets dikker op en met een roller krijg je een strakker resultaat. Je kunt het beste 2 lagen krijtverf aanbrengen. Iedere laag is na 1 uur droog en na 2 uur overschilderbaar.

 

Stap 3

Om lang te kunnen genieten van de kast, raden we aan de krijtverf te behandelen met varnish of wax. Met varnish geef je een matte beschermlaag tegen water en slijtage. Met wax kun je beschermen en de kast nog patineren.

 

De krijtverf die wij gebruiken is Vintage Paint krijtverf. Verkrijgbaar in ruim 50 kleuren via de webshop 100% woongeluk.

https://myindustrialinterior.nl/