Debandzooi
Image default
Bedrijven

Waarvoor dient een heftruck?

Een heftruck staat ook wel bekend als een vorkheftruck. Er zijn ook nog andere ingewikkeldere varianten zoals een reachtruck. Een heftruck kan aangedreven worden door een verbrandingsmotor (diesel of LPG) of door een elektromotor. Met een heftruck kun je goederen verplaatsen die op een pallet staan. Vooral bij bedrijven met een groot magazijn of waar veel werkzaamheden op het buitenterrein plaatsvinden, zul je heftrucks tegenkomen. Op buitenterreinen wordt vaak gereden met een verbrandingsmotor heftruck. Binnen in bedrijfspanden rijdt men met elektrische heftrucks. Een reachtruck is in veel opzichten gelijk aan een heftruck. Een verschil is dat je op een reachtruck de vork aan je rechterkant hebt zitten. Daarnaast kan de vork in zijn geheel naar voren en achteren geschoven worden. Het besturen van een reachtruck is vele malen lastiger dan een heftruck.

Voor- en nadelen van een elektromotor

Het merendeel van het marktaandeel is in handen van de elektrische heftrucks. Vergeleken met een heftruck met verbrandingsmotor zijn de onderhoudskosten relatief laag te noemen. Ook hebben elektrische heftrucks een veel langere levensduur. Een ander pluspunt is het effect op het milieu. Een heftruck met een elektromotor produceert een lager geluidsniveau en is minder belastend voor het milieu qua uitstoot van schadelijke stoffen. In binnenruimtes zijn elektrisch aangedreven heftrucks dan ook in het voordeel.

Toch zijn er ook enkele nadelen ten opzichte van een verbrandingsmotor. Een elektromotor is duurder in de aanschaf. De batterijen van een elektrische heftruck hebben een beperkte levensduur. Dit geldt zowel voor de lithium-ion als de lood-zwavelzuur batterijen. Als de heftruck echter goed en regelmatig wordt onderhouden, dan kun je deze levensduur verlengen. Een ander nadeel is het feit dat je langere tijd moet wachten voordat de elektromotor volledig is opgeladen.

Bij eurotransportcollege kun je een heftruck certificaat behalen. Of dit nu voor een heftruck certificaat Maastricht is of elders in Limburg, bij eurotransportcollege kan het allemaal.

https://eurotransportcollege.com/heftruck-certificaat-maastricht/

Gerelateerde artikelen

verhuizen naar spanje

Een goede rijschool vinden

Een webshop beginnen?