Debandzooi
Image default
Banen en opleidingen

School voor scanners

vacatures

Waar kan ik instructies voor scanners vinden? Mijn antwoord is simpel en duidelijk: nergens. Tenzij ze verborgen zijn op een geheime plek, waar ik nog niet ben aangekomen. Als je een specialiteit hebt gekozen, bijvoorbeeld geologie of modeontwerp, dan zijn er geschikte scholen waar je de nodige training krijgt. Er zijn loopbaanadviseurs om u te helpen beslissen. Er zijn inhuurspecialisten die u een baan zullen bezorgen. Er zijn professionele organisaties, boeken en websites die u zullen helpen bij uw wens om een ​​succesvolle geoloog, modeontwerper of een andere professional naar keuze te worden.

Voor ons scanners is niets zo. Als u een scanner bent, weet u waarschijnlijk al wat er zal gebeuren als u wordt getest op professionele neigingen. Maximale scores voor bijna elke categorie. Groeiconsultants weten niet hoe ze met dergelijke resultaten moeten omgaan.

Hier is de beste aanbeveling: “Je kunt doen wat je wilt. Kies gewoon een van je talenten en ga aan de slag. “

Voor een scanner is dit echter het slechtste advies. Omdat scanners niet weten hoe ze moeten kiezen. Maar nu ben je slimmer dan welke professionele adviseur dan ook, want je weet wat hij niet weet: een echte scanner hoeft niet te kiezen.

Tot nu toe stonden scanners er eigenlijk alleen voor. Niemand in de buurt om te helpen bij het beheren van meerdere vaardigheden, het reguleren van interesses en activiteiten. Er is geen academische discipline die je leert hoe je je onstuitbare nieuwsgierigheid het beste kunt beheren of die je levendige geest voorbereidt op een beroep dat verschillende disciplines combineert. Er is niet zo’n beroep waar professionele groei en posities zouden worden geboden aan veelzijdig begaafde scanners van de klasse “alles-in-alles”, dat wil zeggen, degenen die in de eerste plaats met moeilijke vragen worden aangesproken. En zelfs als ze zeer gewaardeerd worden, maar voor hen en hun activiteiten is er geen specifieke definitie en personeelsbestand, die het bereik van hun capaciteiten weerspiegelt. Onze cultuur is beperkt: ja, er is een geweldig systeem dat kleine specialisten voortbrengt, maar het wordt niet gecompenseerd door programma’s voor het trainen van algemene professionals – scanners.

Maar je moet ergens beginnen. Ik verzamelde alle technieken die ik in de loop van de jaren had ontwikkeld om scannercliënten te helpen en ging op zoek naar nieuwe ideeën. Ik organiseerde gespecialiseerde online discussies waar scanners hun ervaringen deelden en elkaar ondersteunden. Ik organiseerde regelmatig sessies in de vorm van telefonische vergaderingen. Ik heb speciale workshops ontwikkeld en zelfs een tv-programma van een uur gemaakt dat volledig aan scanners was gewijd. Ik wilde vooral alles wat ik over scanners heb geleerd delen met de scanners zelf – met degenen die het nodig hebben. Ik ben een persoon geworden die een bepaalde missie uitvoert, wat voor mij volkomen ongebruikelijk is. Dit is in principe niet mijn levensstijl. Maar hoe zit het met mensen die in mij geloven? Hoe zit het met iedereen die mij brieven schrijft? Kijk eens naar één ding – hoe kun je hierna denken dat het tijd is om te stoppen?

Ik moet je vertellen hoe ik werd geïnspireerd door je beschrijving van scanners. Alles gaat precies over mij, en nu werk ik eraan om mijn leven in balans te brengen, zodat ik mezelf volledig kan uitdrukken.

Op de een of andere manier heb ik mezelf nooit “toegestaan” om te stoppen met zoeken naar een en alleen beroep en rustig alles te doen waar ik van hield. Ik heb geprobeerd overeen te komen met de algemeen aanvaarde mening dat er maar één correct pad is en dat je het al op 18-jarige leeftijd moet vinden.

Maar je sprak zo helder over deze “toestemming” dat de last van mijn ziel viel en ik in staat was om veel dingen vanuit een heel andere hoek te bekijken. Ik nam alle dingen waar ik van hield met hernieuwde energie aan – en met een vreugde die jarenlang werd onderdrukt door voortdurende schuldgevoelens.

Bedankt! Nu heb ik een naam voor wat ik vroeger als een vreselijke fout beschouwde.

Nu kijk ik op een heel andere manier naar het leven en vergeef mezelf niet alleen dat ik scanner ben, maar ik vind het heerlijk om er eindelijk een te zijn!

Ik heb jarenlang geworsteld met het onvermogen om “consistent” te zijn. Nu begrijp ik het: ik ben gewoon een echte scanner. Ik ben blij dat ik mezelf kan zijn en er niet aan mezelf knaagt.

Dankzij jou, Barbara, is mijn hele leven veranderd – ik heb een toekomst. Bedankt voor je advies.

https://www.vindazo.be