Debandzooi
Image default
Bedrijven

Tips voor beginnende rijders

In Nederland zijn er meer dan 8000 rijscholen actief op dit moment, het aantal blijft fors stijgen. Er zijn dus veel rijscholen waar uit je kunt kiezen zo kun je ook bij drivingschool Eindhoven gaan rijlessen, maar als je in Amsterdam woont neem je natuurlijk rijles in Amsterdam.  Wanneer je begint met rijlessen bij bijvoorbeeld drivingschool Eindhoven kun je dit heel spannend vinden. Het is ook normaal dat je sommige dingen nog spannend vind of nog niet goed onder de knie hebt. Zie je bijvoorbeeld op tegen het rijden op de snelweg of heb je er moeite mee? Dan maakt dat niets uit. Een rijles is juist bedoelt om dingen te leren en je instructeur zal je altijd helpen.

  

Bijzondere verrichtingen tijdens de rijles

Tijdens de rijles zul je ook te maken krijgen met de bijzondere verrichtingen, bij elke rijschool krijg je deze geleerd dus ook bij drivingschool Eindhoven. Maar wat zijn bijzondere verrichtingen nou precies? Bijzondere verrichtingen zijn opdrachten zoals recht achteruit rijden, parkeren in een parkeervak en de helling proef. Wanneer je examen doet, moet je twee bijzondere verrichtingen laten zien. Je mag zelf de plaats kiezen waar je deze uitvoert. De bijzondere verrichtingen kun je ook tijdens de tussen tijds toets krijgen, dan heb je daar vrijstelling van voor je examen.  Nieuw sinds maart 2019 is dat de stopopdracht is verdwenen. In plaats daarvan is er nu de nieuwe bijzondere verrichting ‘recht achteruitrijden’ bijgekomen. Ook nieuw is dat de examinator nu specifieker de opdracht moet formuleren. Zo weet je als kandidaat nóg beter wat er van je verwacht wordt.

 

Belangrijk tijdens de rijles

Maar wat is er nou precies allemaal belangrijk tijdens de rijlessen die je gaat volgen? Zorg altijd dat als je vragen hebt je deze ook gewoon stelt. Wanneer je onzeker achter het stuur zit heeft dit geen goede invloed op je rijstijl. Ook is het belangrijk om je niet op te laten jagen door andere bestuurders. Je moet onder alle omstandigheden rustig blijven wanneer je aan het rijden bent.

https://drivingschooleindhoven.nl/