Debandzooi
Image default
Bedrijven

Slotenmakers in Maastricht hebben het er druk mee; inbraken

Jaarlijks krimpen de inbraakcijfers niet tot nauwelijks. Zo hebben slotenmakers in Maastricht het druk met het vervangen of verbeteren van sloten in en rondom huis. Om criminaliteit en inbraken te mijden zijn preventieve stappen geadviseerd. Wij geven jou 4 tips om jouw woning veilig en beschermd te maken!

Tip 1 – Kies voor goede cilindersloten

Cilinders in goedkope deursloten zijn voor inbrekers geen uitdaging. Met een tang zijn deze eenvoudig uit de deur te verwijderen, waardoor inbrekers gemakkelijk toegang tot je woning krijgen. Kwalitatieve (cilinder)sloten zijn met stevig bouwbeslag bevestigd aan de deur en zijn zelfs voor de sterkste boeven niet los te krijgen. Een investering die het zeker waard is! Je lokale slotenmaker in Maastricht kan jou advies op maat geven.

Tip 2 – Weer je tegen hengelen

Hengelen is een populaire inbraakmethode, en wordt al decennia lang gebruikt. Via een gebogen kledinghaak maken ze je deurklink via de brievenbus open, waardoor inbrekers naar binnen kunnen. Alhoewel deze methodiek vaak slaagt, is ertegen weren helemaal niet zo lastig. Het is voornamelijk belangrijk altijd af te sluiten, ook bij kleine uitstapjes. Zelfs als je buiten klink niet draait, zal hierdoor je binnen klink zich ook niet verroeren. Ga je niet de deur uit, maar sluit je wel af? Top! Vergeet alleen niet de sleutel van het slot te halen, hengelaars proberen deze namelijk ook wel eens uit het slot te halen met de kleerhaak methode.

Tip 3 – Laat niet blijken dat je weg bent

Ben je niet thuis? Zorg er dan voor dat dit wel zo lijkt! Zo kun je een vertrouwde buurman vragen de brievenbus te legen, kun je op zichtbare plekken geleefd uit laten zien, en kun je automatische schakelaars op je verlichting zetten die de lampen op zonsondergang aan zetten. Inbrekers op zoek naar een doelwit kiezen makkelijke prooien, en door eruit te laten zien alsof er in jouw huis geleefd wordt bescherm je je woning tegen een onaangekondigde aanval.

Tip 4 – Houd je vakantie privé

Social media wordt steeds vaker gebruikt door inbrekers om een idee te krijgen wie wel of niet thuis is. Sta jij op je teenslippers in het zand? Dan heeft een inbreker dit al lang gezien en is hij/zij waarschijnlijk al op weg naar je dierbare spullen. Het is daarom heel belangrijk om jouw welverdiende vakantie privé te houden. Voel je toch echt de drang dit te delen? Doe het dan achteraf, of maak je profiel privé. Een vakantie is namelijk heel snel bedorven als je thuiskomt in een uit elkaar gehaalde woning.

Een inbraak voorkomen is ten alle tijden goedkoper dan slachtoffer worden. Door ervoor te zorgen dat jouw woning veilig en geweerd is, is hij niet interessant voor doelgerichte inbrekers. Ga jij ermee aan de slag? Je lokale slotenmaker in Maastricht helpt jou bij je preventie.

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-maastricht/