Debandzooi
Image default
Bedrijven

Jouw tuin klaar maken voor de zomer

Meestal betekent de maand april iets speciaals wat betreft het weer, het wordt namelijk steeds warmer. Ook al zien we de laatste paar dagen nog steeds regen en zelfs natte sneeuw, toch kunnen we optimistisch zijn. De weerberichten voor de rest van de maand zien er al een stuk beter uit. Eerst de lente en dan de zomer, het is tijd om jouw tuin ook klaar te stomen voor deze warme maanden! Je tuin is tenslotte de plek waar je het grootste deel van de zomer doorbrengt. Maar om optimaal te kunnen genieten moet deze dus wel zomer-klaar zijn! Weet jij niet hoe je dit het beste kunt doen? Lees dan snel verder en begin op tijd!

 

 

 

Begin als eerste met je grasmat  

 Vraag het elke tuinliefhebber: er gaat niets boven een strak gazon. Dit is de eye catcher van elke tuin. Als je slim bent ga je een groen container huren om al het restafval van het vorige jaar weg te gooien. Je zult zien dat er na een periode van droogte of erg koud weer stompe en gele plekken ontstaan zijn in je gazon. Zaaien of nieuw gras leggen zijn dat je beste opties.

 

 

Vervang je oude planten, bloemen en bomen

Wat heeft een mooie tuin wel dat een onverzorgde tuin niet heeft? Juist! Mooie planten en bloemen en kleurrijke bomen. Hiermee onderscheidt je jouw tuin echt direct met die van je buurvrouw. Na een strenge winter is het meeste groen in je tuin wel aan vervanging toe, maar eerst moet je die oude weggooien. Om van al dit afval af te komen ga je een groen container huren. Een groen container huren doe je ook omdat al dit groenafval niet in je normale groene container past. Heb je al het oude groen weggegooid, ga dan een langs de Intratuin om te kijken naar nieuwe mogelijkheden. Niets ziet er beter uit in een tuin dan frisse, kleurrijke planten.

 

https://www.afvalcontainersvlk.nl/groenafval-container/