Debandzooi
Image default
Bedrijven

Hoe komen inbrekers nou zo snel een huis binnen?

Je vraagt het je vast ook wel eens af, als jij je sleutel kwijt bent moet je een slotenmaker in Maarheeze bellen, maar een inbreker is binnen een paar minuten binnen zonder sleutel. Hoe doen ze dit nou eigenlijk? Er zijn verschillende technieken voor en hier zijn er een paar. Als eerste is de babbeltruc. Inbrekers kunnen aanbellen met een smoesje en zo je huis binnenkomen. Dit heet een babbeltruc. Babbeltrucs worden door zowel normale uitziende als juist zielig uitziende personen gebruikt. Wanneer iemand aanbelt laat hem of haar nooit zomaar je huis binnen!

 

Meer manieren hoe inbrekers binnen komen

Zoals eerder aangegeven is er de babbeltruc, deze komt minder vaak voor dan de andere. Nog een manier is de gaatjesboor techniek. Wanneer je je sleutel in het slot laat steken, kunnen inbrekers een gat boren onder het slot. Door middel van een hulpstuk wordt de sleutel omgedraaid die bewoners in het slot hebben laten zitten. Om dit te voorkomen dien je natuurlijk niet te vergeten sleutels uit het slot te halen wanneer je het huis verlaat.Ook bestaat er de Bulgaarse methode. Bij de Bulgaarse methode gaat ze zo te werk: de deurplaat wordt losgeschroefd en vervolgens wordt het gehele cilinderslot dat onder de deurplaat uit de deur steekt eraf getrokken. Om dit te voorkomen kun je een verzonken cilinderslot aanschaffen. Dit kun je ook laten zetten door een slotenmaker in Maarheeze.

 

“licht aan, raam dicht en deur op slot”

Dit zinnetje kennen we allemaal wel van de reclames. Het blijft in je hoofd zitten, maar doe je er ook echt wat mee? Dit zijn wel de drie beste en effectiefste dingen die je kunt doen om jezelf te beschermen tegen inbrekers. Wanneer je licht aan hebt lijkt het alsof iemand thuis is, hierdoor denken inbrekers ook dat iemand thuis is. Het raam altijd dicht maken, ook al ben je maar 2 minuten weg altijd het raam dicht maken. Het is heel makkelijk voor een inbreker om via een openstaand raam binnen te komen. En als laatst de deur op slot. Je deur dicht trekken is niet genoeg ook al kun je hem van buiten niet met een klink of draaiknop open maken.          

http://slotenmaker112.nl/slotenmaker-maarheeze