Debandzooi
Image default
Mode en Kleding

3 redenen waarom je bh niet meer past?

3 redenen waarom je bh niet meer past?

Veel vrouwen kopen wanneer ze een nieuwe bh nodig hebben vaak standaard dezelfde maat als dat ze altijd hebben gehad. Toch kan het heel goed zijn, dat een bh die vorig jaar nog paste, dat dit jaar ineens niet meer doet. De voornaamste reden is natuurlijk ons lichaam. Naarmate we ouder worden, verandert ook ons lichaam. Het is dus verstandig om op z’n minst één keer per jaar je borsten op te meten of op te laten meten, zodat je zeker weet dat de bh’s die je draagt nog wel voldoen aan de juiste maatvoering en dus ondersteuning van je borsten. Vraag jij je af hoe het kan dat jouw bh niet meer past, dan hebben we hier een aantal redenen voor je op een rijtje gezet.

Zwanger 

Een veelvoorkomende reden waarom jouw favoriete elomi bh niet meer past, is simpelweg omdat je zwanger bent of bent geweest. Tijdens deze periode kunnen je borsten namelijk zomaar eens een volledige cupmaat of zelfs meer groeien. De kans dat dit na de zwangerschap voor een deel blijft, is natuurlijk altijd aanwezig. Dus ben jij zwanger of zwanger geweest, dan is het verstandig om in de eerste maanden na je zwangerschap niet direct allerlei verschillende bh’s aan te schaffen, maar even rustig af te wachten hoe jouw borsten zich verder ontwikkelen.

Medische ingreep

Een medische ingreep heeft om wat voor reden dan ook altijd impact. Of het nu gaat om een borstvergrotende operatie of een borstverkleinende operatie, in beide gevallen is de kan natuurlijk vrij groot dat je huidige bh niet meer past. Vooral wanneer het een cosmetische ingreep betreft, is het natuurlijk juist de bedoeling dat wanneer je naar een grotere cupmaat gaat je graag wilt kijken naar een bh grote maten. Wel is het verstandig om na je ingreep niet direct de winkel in te duiken en de eerste weken je borsten te ontzien met een compressie bh.

Hormonale schommelingen

Tijdens de puberteit gieren de hormonen door het lichaam van een puber. Dit kan daarom dus ook de reden zijn waarom een bh misschien zelfs al na enkele weken niet meer past. Wanneer de borsten net beginnen met groeien, kun je vaak nog prima een beugelloze bh dragen, maar naarmate ze groter worden, zullen ze meer ondersteuning nodig hebben. Naast de puberteit, zal er ook tijdens de periode van de overgang weer vanalles gebeuren met je lichaam. Wees dus niet verbaasd dat ook op latere leeftijd de nodige ontwikkelingen zich voordoen.