Debandzooi
Image default
Financieel

Wat is de beste manier om een nieuwe auto te betalen?

Op zoek naar een nieuwe auto? Dit is wat u moet weten over het doen van die aankoop.

Als u op zoek bent naar een nieuwe auto, is de kans groot dat u enthousiast het perfecte merk, model, en optiepakket. Het is gemakkelijk om u te laten meeslepen door het testen van leuke nieuwe auto’s, maar vergeet niet uw huiswerk te maken over hoe u uw nieuwe auto kunt betalen.

Een veelgemaakte fout die veel beginnende autokopers maken is om eenvoudig het financieringsaanbod van de dealer te accepteren zonder hun andere autolening opties te vergelijken. Hoewel de lening van de dealer geweldige voorwaarden kan hebben, kan een beetje onderzoek vooraf ervoor zorgen dat u geen aanbod accepteert dat u op de lange termijn meer gaat kosten. Om meerdere opties naast elkaar te zien verwijzen wij je door naar https://bkrminilening.nl/ zij zetten alle opties op een rij. 

Dit is wat u moet weten over de verschillende manieren om een nieuwe auto te betalen.

Contant betalen

Volgens Experian is 85% van alle nieuwe auto’s auto’s en 55% van de gebruikte auto’s wordt betaald met financiering. Gezien de gemiddelde kosten van een nieuwe auto meer dan € 32.000, is het logisch dat de meeste mensen een lening moeten afsluiten om ervoor te betalen. Maar als je het spaargeld hebt, vraag je je misschien af of het niet beter is om de auto gewoon contant te betalen. Door contant te betalen, vermijdt u het betalen van rente, dus u betaalt minder over de kosten van de lening.

Aan de andere kant, als u een groot krediet heeft en een grote aanbetaling kunt doen, u komt misschien in aanmerking voor zo’n lage rente dat u de rest van uw spaargeld beter kunt investeren in plaats van al dat eigen vermogen in uw auto te stoppen. U wilt ook niet contant betalen als dit uw spaargeld wegvaagt, waardoor u geen noodfonds heeft voor de eerste keer dat u nieuwe banden of een andere autoreparatie nodig heeft.

Het goede en het slechte van dealerfinanciering

De meeste autodealers werken samen met een bank om u rechtstreeks financiering aan te bieden. Om concurrerend te blijven, bieden dealers vaak schrikbarend lage rentetarieven. Ze bieden soms ook andere incentives, zoals cashback of speciale introductieperiodes van 0% rente. Een ander voordeel van financiering via een dealer is dat ze de neiging hebben om met leners van alle kredietniveaus te werken, dus je hebt misschien een grotere kans om goedgekeurd te worden als je niet veel krediet hebt.

Maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u duidelijk bent over de voorwaarden van de lening voor de hele tijd dat u deze terugbetaalt. Die 0% introductieperiodes kunnen u misschien korte tijd rente besparen, maar ze hebben vaak hoger dan gemiddelde rentetarieven zodra de eerste periode afloopt. En zorg ervoor dat u zich concentreert op het totale bedrag van de lening, in plaats van te onderhandelen over maandelijkse betalingen. Historisch gezien hadden autoleningen een terugbetalingstermijn van 48 of 60 maanden, maar langere terugbetalingstermijnen, zoals 72 maanden, komen steeds vaker voor. Hoewel deze langere uitleentermijnen uw maandelijkse betaling verlagen, betaalt u uiteindelijk meer rente.

Als u persoonlijk met de dealer onderhandelt, kan er veel druk zijn om te tekenen op de onmiddellijk een stippellijn, maar neem de tijd om de kleine lettertjes te lezen en zorg ervoor dat er geen verborgen nadelen aan de deal zijn.

Waarom u vooraf toestemming zou moeten krijgen van een externe geldschieter

Zelfs als u uiteindelijk het financieringsaanbod van de dealer aanneemt, is de kans groot dat u de laagst mogelijke rente kunt bedingen door rond te shoppen voordat u daadwerkelijk uw auto gaat kopen. Veel banken, kredietverenigingen en online kredietverstrekkers bieden een verscheidenheid aan autoleningen aan, en het is geen slecht idee om vooraf goedkeuring aan te vragen bij meer dan één van deze kredietverstrekkers om hun tarieven te vergelijken. Maak je geen zorgen over meerdere harde vragen over je kredietrapport: de kredietbureaus hebben de neiging om meerdere aanvragen voor hetzelfde type krediet binnen twee weken te herkennen als slechts één harde krediet trekking.

Om vooraf goedgekeurd te worden voor een autolening, moet u de geldschieter wat basisinformatie verstrekken, zoals uw inkomen, burgerservicenummer en andere informatie over uw schuld. Voor degenen met een goede kredietwaardigheid zijn de rentetarieven nog steeds in de buurt van het laagste niveau ooit. Dit zijn de gemiddelde APR’s voor autoleningen per juli 2019, volgens US News and World Report:

Kredietscore Nieuwe autolening Gebruikte autolening

750+ 3,99% 4,24% 700-749 3,99% 4,24% 650-699 6,2% 6,45% 450-649 7,5% 7,75% 449 of minder 12% 12,25%

Degenen met een gemiddeld tot slecht krediet komen misschien niet in aanmerking voor betere voorwaarden dan ze rechtstreeks van de dealer zouden krijgen, maar het is toch een goed idee om meerdere opties te vergelijken. Zorg ervoor dat u naast de APR ook de leningsvoorwaarden en de vereiste aanbetaling vergelijkt om er zeker van te zijn dat u de maandelijkse betaling kunt betalen. Als u een paar aanbiedingen in de hand heeft, krijgt u het vertrouwen om de dealer binnen te lopen met aanzienlijke onderhandelingsmacht. Het vergelijken van bovengenoemde onderwerpen kan via https://geld-lenen-zonder-bkr.com/ bekijk deze site dus zeker even. 

Moet u een persoonlijke lening overwegen?

Het is ook mogelijk om een auto-aankoop te financieren met een persoonlijke lening. Als je hier serieus in geïnteresseerd bent, kun je onze uitleg lezen waarin de twee opties worden vergeleken. Kortom, u krijgt op een autolening vrijwel altijd een lagere rente dan op een ander soort persoonlijke lening. Sommige autoleningen vereisen echter dat u alleen bij een dealer koopt, dus als u een auto rechtstreeks van een andere eigenaar wilt kopen, heeft u wellicht de flexibiliteit van een persoonlijke lening nodig.

Of u nu kiest voor een externe lening of financiering via een dealer, moet u rondkijken om er zeker van te zijn dat u de beste optie kiest voor de aankoop van uw nieuwe auto. Door van tevoren onderzoek te doen, kunt u achteraf spijt van de koper voorkomen.

https://bkrminilening.nl/lening/650-euro-minilening/