Debandzooi
Image default
Financieel

Het verkopen van je vordering heeft veel voordelen

Het snel verkopen van je vordering doe je gemakkelijk bij dit bedrijf. Ze werken als een soort tussenpersoon, waardoor je zelf geen risico’s meer hoeft te lopen en deze als het ware kunt afkopen door te kiezen voor het verkopen van je vordering. Wanneer je een dienst of een product aan een klant hebt geleverd dan wil je hier uiteraard voor worden betaald. Dat doe je door middel van het sturen van een factuur naar de desbetreffende klant. Deze klant heeft dan bijvoorbeeld een periode van 14 dagen om dit te betalen en aan de betalingsverplichting te voldoen, maar dit is niet altijd wat er gebeurt. Het kan zomaar zijn dat de klant de betaling niet doet. 

Aankloppen bij de klant

Je kunt als bedrijf achter de klant aangaan en vragen waarom het bedrag maar niet wordt betaald. Dat werkt in de meeste gevallen wel, want het kan zomaar zijn dat de klant het vergeten is. Maar het kan ook wel eens voorkomen dat er een vordering helemaal niet wordt betaald. Je loopt dan het risico dat deze nooit meer wordt betaald, dat het bedrijf failliet gaat of de financiële middelen niet heeft om je te betalen. Toch heb je het product of de dienst al geleverd en wil je niet dat je geld in het toilet is gespoeld. 

Klein percentage

Door het verkopen van je vordering kan je het geld in ieder geval ontvangen, alleen draag je hier een klein percentage van af aan het bedrijf die dit voor je gaat regelen. Zij zorgen ervoor dat de debiteur wel gaat betalen, maar wanneer dit niet zo is, is dat niet meer jouw probleem. Je kunt je verkopen van je vordering en hiermee jezelf een hele hoop gedoe besparen. Het bedrijf betaalt het geld dat jij nodig hebt en je kunt weer verder met de zaken waar je aandacht naar toe hoort te gaan.Gerelateerde artikelen

De hulp van advocaat bij een akte van cessie vordering

Hoe werkt het verkopen van uw vordering?

Ontvang geld en verkoop uw vordering